2021: Campagnes en Media

Rainproof in het Glazen Huis

Dit jaar hebben enkele radio-dj’s zich weer laten opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel; het klimaat. Ook rainproof heeft geld ingezameld voor dit goede doel. Op 21 december heeft (Amersfoort) Rainproof geld opgehaald met rapmuziek. Met leuzen door de hele stad en rapmuziek is het rainproof-platform gedeeld met een breder publiek.

‘Hoe maken we Amsterdam Rainproof’ in stadskrant

In de stadskrant van Amsterdam is in november veel aandacht voor het weerbaar maken van de stad Amsterdam. Hoe houden we in de stad het hoofd koel en de voeten droog? Tijd voor actie!

Schoolbossen en regentonnen

Amsterdamse basisscholen gaan voor groen en regenwateropvang. De Amsterdamse scholen hebben massaal mini schoolbossen aangevraagd om hun pleinen te vergroenen. De kleuters hebben een nieuwe activiteit er bij en gaan met hun emmertjes de nieuwe planten te bewateren mét regenwater. Leerlingen uit groep 8 hebben de handen uit de mouwen gestoken met het planten van de bossen. De juffen en meesters bieden op hun beurt lessen aan waarin de verbinding met de natuur en het klimaat centraal staat, dankzij de informatiesheet met weetjes en opdrachten. Zo transformeren we samen, met de gemeente Amsterdam, de basisschoolpleinen tot mooie, groene én rainproof schoolpleinen. En bieden we kennis aan om tot meer actie over te gaan op het gebied van klimaatverandering!

NK Tegelwippen inclusief 50.000ste tegel – straatprijs

Ook in 2021 heeft Amsterdam gestreden tijdens het NK Tegelwippen. Amsterdam heeft massaal gewipt en het resultaat van 2020 dik overtroffen. Met 170.245 tegels heeft Amsterdam de onderlinge derby tegen Rotterdam gewonnen. Dit is mede dankzij de tegelservice gelukt. Deze service van de gemeente Amsterdam, haalt de tegels van de Amsterdammers op. Dit maakt het makkelijker om tuinen te vergroenen.

De 50.000ste tegel in Amsterdam is in stadsdeel Centrum verwijderd en opgehaald door de tegelservice. Dat verdient een bloemetje. Niet alleen voor Amina, die de 50.000ste tegel in Amsterdam heeft verwijderd, maar voor de gehele straat. Deze straatprijs is enthousiast ontvangen. Planten en kruiden voor alle buren dankzij tegelwipper Amina.

Rainbar druk bezocht tijdens druilerige museumnacht

Tijdens een druilerige Museumnacht Amsterdam is de Rainbar bij NEMO Science Museum weer druk bezocht. De bar waar het binnen ook regent! Vol enthousiasme, onder het genot van een regenbiertje, is de bewustwording rondom klimaatverandering én zijn tips en tricks gedeeld over hoe we onze omgeving hierop kunnen aanpassen. Om de uitvoering hiervan te stimuleren heeft het waterschap Amstel, Gooi en Vecht een mooie subsidie beschikbaar gesteld.