Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Het KNMI heeft de nieuwste inzichten over het veranderende Nederlandse klimaat gepubliceerd in het KNMI Klimaatsi

Al zo’n vijf jaar worden in Amsterdam basisschoolpleinen uitdagender en groener (her)ingericht dankzij de Amsterdamse Impuls Schoolpleinen (AIS) regeling. Met deze subsidieregeling wil de gemeente meer groene, veilige en uitdagende speelplekken in Amsterdam creëren.

Voorbeelden in Amsterdam

Voorbeeld
In een skatepark in Amsterdam Zuidoost zijn ruim vier vrachtwagens aan tegels hergebruikt van de tegelservice van 2021.
Voorbeeld
In de Zuidas is de bouw van De Puls begonnen. Een klimaatbestendig en natuurinclusief gebouw dat wonen en werken combineert met openbare voorzieningen.
Voorbeeld
In 2018 nam het Natuurtalent Inge het initiatief om van een versteend parkeerterrein een biodiverse en klimaatbestendige modeltuin te maken.

Wat kan je nu doen?

Tip
Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast in je buurt, maar vergroot ook de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin?
Tip
De gemeente beheert de openbare ruimte, maar ook jij kunt een bijdrage leveren aan het rainproof maken van je straat. Met deze tips voorkom je dat het water je huis in loopt.
Tip
Meestal realiseer je je pas of jouw gebouw de regen buiten houdt, als er een hevige bui is gevallen. Maar je kan al van te voren je gebouw rainproof inrichten. Deze tips helpen je bij het beschermen van je gebouw tegen water en bieden je handvatten om het regenwater te benutten.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer