Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.
Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Op vrijdag 13 mei 2022 was het zo ver: tijdens de tuinactie in Tuttifruttidorp hebben o.a. woningcorporatie Eigen Haard, Stichting Present en Amsterdam Rainproof samen met 40 vrijwilligers en bewoners de wijk groener en leefbaarder gemaakt!
De invloed van Rainproof reikt tot ver buiten onze landsgrenzen! Het Urban Land Institute (ULI) New York heeft (geïnspireerd door Amsterdamse initiatieven als blauwgroene daken, het NK Tegelwippen en natuurlijk de Rainproof oplossingenkaarten en maatregelen) een rapport gemaakt over multifunctionele oplossingen om New Yorkse huizen en campussen bestand tegen extreme regenbuien te maken.

Voorbeelden in Amsterdam

Voorbeeld

In Tuttifruttidorp in Noord zijn in maart 2022 bijna honderd daken van schuurtjes vergroend.

Voorbeeld
Sinds het najaar van 2021 heeft Annette een regenwaterzak in de kruipruimte van haar woning.
Voorbeeld
Respyre heeft een bioreceptief betonproduct ontwikkeld waarmee eenvoudig verkoelende groene mos gevels te creëren zijn.

Wat kan je nu doen?

Tip

Wil jij tegels vervangen voor planten? Hoe pak je dat nou aan? Hoe begin je? Wat kun je met de tegels doen? We leggen het je uit.

Tip
Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast in je buurt, maar vergroot ook de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin?
Tip
De gemeente beheert de openbare ruimte, maar ook jij kunt een bijdrage leveren aan het rainproof maken van je straat. Met deze tips voorkom je dat het water je huis in loopt.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer