Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

In 2021 zijn we ons nog meer bewust geworden van de gevolgen van extreem weer. De urgentie om ons aan te passen (klimaatadaptatie) is hoog. Door onze krachten te bundelen krijgen we samen veel voor elkaar. Bedankt voor jullie samenwerking in 2021, op naar 2022.
Dit jaar radio-dj’s zich weer laten opsluiten in het Glazen Huis, maar ook rainproof is aanwezig. Op 21 december bemant (Amersfoort) Rainproof een van de kleinere glazen huizen in Amersfoort.

Voorbeelden in Amsterdam

Voorbeeld
Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad zorgt ervoor dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Voorbeeld
Het Centrumeiland op IJburg is volop in ontwikkeling naar een groene en duurzame wijk waar het klimaatbestendige MKC de Schatkaart onderdeel van is.
Voorbeeld
Buurtbewoner en initiatiefnemer Jocelyn kwam in actie nadat het grasveld tegenover haar huis na elke regenbui onderwater stroomde. Samen met de buurt zijn ze bezig de buurt te vergroenen en klimaatbestendig te maken.

Wat kan je nu doen?

Tip
Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast in je buurt, maar vergroot ook de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin?
Tip
De gemeente beheert de openbare ruimte, maar ook jij kunt een bijdrage leveren aan het rainproof maken van je straat. Met deze tips voorkom je dat het water je huis in loopt.
Tip
Meestal realiseer je je pas of jouw gebouw de regen buiten houdt, als er een hevige bui is gevallen. Maar je kan al van te voren je gebouw rainproof inrichten. Deze tips helpen je bij het beschermen van je gebouw tegen water en bieden je handvatten om het regenwater te benutten.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer