Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Beluister de podcast van het Tuinierkwartier, met daarin onze Rainproof Community Managers Lisette Heijke en Mirko van Ingen, over water in de tuin. Na de natte weken die we achter de rug hebben, is het maar weer eens een actueel onderwerp gebleken.

Eind april is de Hemelwaterverordening in Amsterdam vastgesteld door de gemeenteraad. Hierdoor is het verplicht om regenwater op te vangen bij nieuwbouw en verbouwing in de stad.

Voorbeelden in Amsterdam

Voorbeeld

In het voorjaar van 2019 is een onderzoek

Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld
Bewoners in de Vogelbuurt startte een initiatief om van een speelveldje in de buurt een Oase te maken.

Wat kan je nu doen?

Tip
Pleinen kunnen bijdragen aan een regenbestendige stad. Omdat pleinen vaak openbaar gebied zijn, vind je hier tips voor bewoners, maar ook voor gemeentelijke diensten die kunnen helpen om pleinen rainproof te maken.
Tip
Doordat elk park zijn eigen kenmerken heeft, verschillen de mogelijkheden om het park rainproof te maken. Dit artikel heeft een aantal algemene tips om een park rainproof te maken.
Tip
Een buurt bestaat uit vele mensen en huizen.Toch kun je ook zelf het een en ander doen om je buurt Rainproof te maken. Deze tips helpen je om jouw buurt regenbestendig te maken.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer