Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Het is niemand ontgaan. Afgelopen dagen is er in Limburg een extreme hoeveelheid regen gevallen. Op sommige plekken is er meer dan 150mm regen gevallen.

Amsterdam gaat goed met het NK Tegelwippen. Er zijn zelfs al meer tegels gewipt dan vorig jaar! Inmiddels zijn er meer dan 50.000 tegels gewipt.

Voorbeelden in Amsterdam

Voorbeeld
Project W.U.R.M. begint steeds meer vorm te krijgen. Buurtbewoners hebben samen dit project opgezet en gaan een oud boerderijtje renoveren tot een proeftuin en -gebouw vol praktische oplossingen om duurzaam te leven in de stad.
Voorbeeld
Bewoners en bedrijven wilden deze grote stenige stoep graag vergroenen. Samen met partners, buurt en gemeente werd een klimaatbestendige 'Proeftuin' ontwikkeld. Hierin veel aandacht voor groen, klimaatadaptatie en sociale ontmoeting.
Voorbeeld

Direct aan het IJ in het houthaven gebied heeft de Koninklijke Ginkel

Wat kan je nu doen?

Tip
Pleinen kunnen bijdragen aan een regenbestendige stad. Omdat pleinen vaak openbaar gebied zijn, vind je hier tips voor bewoners, maar ook voor gemeentelijke diensten die kunnen helpen om pleinen rainproof te maken.
Tip
Doordat elk park zijn eigen kenmerken heeft, verschillen de mogelijkheden om het park rainproof te maken. Dit artikel heeft een aantal algemene tips om een park rainproof te maken.
Tip
Een buurt bestaat uit vele mensen en huizen.Toch kun je ook zelf het een en ander doen om je buurt Rainproof te maken. Deze tips helpen je om jouw buurt regenbestendig te maken.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer