Wat gebeurt er binnenkort

26apr
Deze aflevering van het Jungle Café is helemaal gewijd aan wateroverlast in Amsterdam en wat eraan te doen. Hoe maken we samen een klimaatbestendige stad?
29apr

De aarde rondom de bomen in de Van Woustraat kunnen wel wat bloemen en planten gebruiken. Natuur&Milieuteam Zuid organiseert daarom een straatactie om de zogenaamde boomspiegels op te knappen.

9mei

Dinsdagmiddag 9 mei organiseert de gemeente Amsterdam, samen met andere partijen, een inspirerende bijeenkomst over duurzaamheid voor hotels bij Hotel Casa Amsterdam. 

8jun
Het Amsterdam City Event op donderdag 8 juni is de kennisdag van en voor ambtenaren. Dit jaar staat de dag in het teken van de Amsterdam approach: ervaar, leer en deel de specifieke Amsterdamse manier van werken.
23apr

Natuur & Milieuteam Zuid organiseert zondagmiddag 23 april een markt boordevol leuke groene en watervriendelijke initiatieven en bedrijven. 

22apr
Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is met groen en water? Kom dan naar de Groene Straatdag in de Jordaan. Hier vind je goedkope biologisch gekweekte plantjes, plantenruilbeurs, een plantendokter en natuurlijk een rainproof kraam!.
20apr

Het is zo ver! Voor de deur van hostel WOW Amsterdam liggen de eerste Amsterdamse rain(a)way tegels. Kom de vernieuwde entree bekijken bij de feestelijke opening op 20 april 2017.

12apr
Kom met al je vragen over groene daken, balkons en gevels naar de talkshow van Jungle Amsterdam. Deze staat op 12 april in het teken van Groene Daken en Gevels.
11apr
Het Groen Café is op tournee bij de Vrienden van het Westerpark. Heb jij ervaring in initiëren van een groen project? Heb je groene vingers? Of ben je juist op zoek naar goede tips? Kom dan naar het Groen Café!
6apr
Jij bent aan zet. Op donderdagavond 6 april doe, werk, praat of denk je mee over het maken van een gezonde stad. Onder het genot van een duurzame cocktail leer je wat je zélf kunt doen, thuis of in je buurt om Amsterdam nog schoner, groener en slimmer te maken.
5apr
Op woensdag 5 april organiseert de HvA het symposium 'De klimaatbestendige stad: inrichting in de praktijk'. Deze dag worden de resultaten gepresenteerd van het praktijkgerichte onderzoek naar het klimaatbestendig inrichten van de stad.
2apr 
3apr
Steeds meer mensen beseffen dat bloemen en planten essentieel zijn voor een gezonder en gelukkiger leven in de stad. Maar hoe pas je dit precies toe in je eigen leven? Innovatieplatform Let it Grow organiseert op zondag 2 en maandag 3 april de eerste editie van Greenhouse Festival.
25Mar
Kom zaterdag 25 maart naar het tuincentrum Praxis Zuidoost en haal jouw regenton en lijngoot met 20% korting! Ook zijn er 'tuindokters' aanwezig voor al jouw vragen over water en wateroverlast in de tuin.
24Mar
Stichting Water Drager van Leven en Waternet organiseren het seminar 'Water en Klimaat'. Een middag over de samenhang tussen waterhuishouding en klimaatverandering met onder andere de sprekers prof. Dr Pokorný en onze programma manager Daniel Goedbloed.
20Mar
Op maandag 20 maart vindt de waterschapsdag van de Unie van Waterschappen plaats in het Diligentia theater in Den Haag. Op deze dag wordt gezamenlijk gezocht naar innovatieve oplossingen voor het veranderende klimaat.
18Mar
Kom zaterdag 18 maart naar Intratuin Amsterdam voor demo’s: regenton aansluiten, aanleg sedumdak & verticaal tuinieren! Ook wij zijn aanwezig voor al jouw vragen over water en wateroverlast in de tuin.