7-weekse tegelservice

Onderstaande 7-weekse tegelservice van de zomer van 2020 was een groot succes. Ook in 2021 haalt de tegelservice jouw tegels op. Voor meer informatie en de exacte dagen kijk op: Tegelservice 2021.

De gemeente Amsterdam haalt jouw tegels deze zomer op. Doe mee! Wip die tegels eruit en zet groen erin. Dan kan jij genieten van een koelere en rainproof tuin tijdens hete dagen. Tegels houden namelijk warmte vast, terwijl het groen juist zorgt voor een koelere omgeving én stad. Ook loopt in een groene tuin regenwater beter weg en zorgt beplanting voor een fijnere stad voor vogels en insecten.

Tegelservice

Heb jij tegels in de tuin? Dan is dit hét moment om jouw tegels te verwijderen en jouw tuin groener te maken. Tijdens de 7-weekse tegelservice haalt de gemeente, elke week in een ander stadsdeel, tegels op.
Goed voor jou én voor de stad. Haal de tegels uit je tuin, elke tegel telt!

Hoe werkt de tegelservice?

Wil jij tegels verwijderen en door de gemeente laten ophalen? Let dan op de datum van de service in jouw stadsdeel. Jij kunt jouw tegels de zondag ervoor vanaf 16.00 uur op straat zetten. Tot uiterlijk 22.00 uur kun je jouw tegels aanmelden.

Let op: leg de tegels op de hoek van de straat op de stoep, niet tegen de gevel aan, maar tegen de straatkant. De tegels mogen niet op afvalcontainers geplaatst worden. Als jij hier rekening mee houdt, kunnen de vrachtwagens er goed bij.

Wanneer is jouw stadsdeel aan de beurt?

Maandag 27 juli 2020 – Stadsdeel Centrum
Maandag 3 augustus 2020 – Stadsdeel West
Maandag 10 augustus 2020 – Stadsdeel Zuid
Maandag 17 augustus 2020 – Stadsdeel Nieuw-West
Maandag 24 augustus 2020 – Stadsdeel Zuidoost
Maandag 31 augustus 2020 – Stadsdeel Oost
Maandag 7 september 2020 – Stadsdeel Noord (de binnenring) // Wegens het grote aantal aanmeldingen rijdt de tegelservice ook op dinsdag 9 september nog rond om alle tegels op te halen.

Win een regenton!

Iedereen die meedoet met de tegelservice, maakt kans op een regenton! We verloten er één in elk stadsdeel. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is in het aanmeldformulier de optie: ‘ja, ik maak graag kans op een regenton’ aanvinken. Een foto van jouw stapel tegels of het mooie resultaat delen op social media met #AmsterdamRainproof mag uiteraard altijd! Meld jouw tegels aan én geef een schatting van het aantal tegels dat opgehaald kan worden. Elke druppel telt!

Gezonde bodem voor het nieuwe groen

Weet jij al wat voor beplanting je gaat aanplanten op de plek van de tegels? Houd er in elk geval rekening mee dat een gezonde bodem nodig is om het groen goed te laten groeien. Kijk voor meer info op onze pagina ‘Gezonde bodem‘.