Aanpassen aan het klimaat – hoe financieren we dat?

Kom op maandag 25 november naar Pakhuis de Zwjger voor een ontmoeting tussen de financiële wereld en de doeners die de wereld, ook bij een veranderend klimaat, leefbaar willen houden. Met o.a. Steve Keen.

De financiële sector wapent zich tegen de risico’s van klimaatverandering. Maar gaat de verantwoordelijkheid van beleggers niet verder dan alleen het verkleinen van je eigen risico’s en het beschermen van jouw activa? Hoe kan de financiële wereld bijdragen aan een betere leefomgeving, ook als de temperatuur verder stijgt? Tijdens deze bijzondere ontmoeting bespreken ontwikkelaars van klimaatoplossingen en financiers wat ze van elkaar nodig hebben.

Met in dit programma onder anderen:
Steve Keen
Honorary Professor UCL Kingston University

Jan Raes
Sustainability Advisor ABN AMRO Bank

Jacqueline Duiker
Senior Manager Responsible Investment VBDO

Ivo Tanis
Founder Raingo

Romie Goedicke
Senior Expert Green Economy IUCN

Anne Koudstaal
Bedenker PlasticRoad

Johan Ringeling
Business strateeg Interpolis

Sietse Brouwer
Bestuur Spoorwegpensioenfonds & Grootouders voor het Klimaat

Debunking finance met Steve Keen

Steve Keen is één van de eerste economen die de crisis van 2008 voorspelde. Nu houdt hij zich bezig met wat klimaatverandering de financiële sector kost. Tijdens zijn opening houdt hij de financiële wereld een spiegel voor.

De volgende stap

Met banken, verzekeraars en pensioenfondsen gaan we op zoek naar hoe zij de volgende stap kunnen zetten. Wat is hun verantwoordelijkheid en wat hebben ze nodig van de gebiedsontwikkelaars, aannemers, overheden en andere hoofdrolspelers voor klimaatadaptatie, in Nederland en wereldwijd?

Naar een robuuste omgeving

Innovatieve bedrijven tonen hun oplossingen om de omgeving meer robuust te maken tegen klimaatverandering.

Meer informatie via Pakhuis de Zwijger