Actie: Water Demo Dag

Samen met Natuur&Milieuteam Zuid gaan we met mooie rainproof maatregelen aan de slag tijdens de Water Demo Dag! Op zaterdag 24 november gaan we de daktuin van het Huis van de Wijk regenbestendiger maken. Kom ook en zie met eigen ogen hoe we de maatregelen aansluiten. Iedereen is van harte welkom. Wil je meer weten over hoe je een groen dak aanlegt, een dakgoot afkoppelt of een regenton aansluit? Of wil je zelf aan de slag? Meld je dan nu aan voor de Water Demo Dag!

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 24 november van 14:00 uur tot 16.30 uur organiseren we samen met Natuur&Milieuteam Zuid de Water Demo Dag in de daktuin. De daktuin zelf is al een heel mooi regenbestendig project. Deze dag is dan ook een mooie kans om deze parel eens van dichtbij te komen bekijken én samen met ons nog mooier te maken. Naast het vergroenen zijn er nog meer mogelijkheden op het gebied van regenbestendigheid. Die willen we in deze daktuin graag aan je laten zien. We gaan als eerste een groen dak aanleggen op een tuinhuisje. Het dak is ongeveer 7 m2, hierop gaan we verschillende soorten groene mogelijkheden plaatsen van sedum. Ook maken we een regengoot aan het tuinhuisje waarop we een regenton aansluiten. We vervangen een aantal standaard grijze tegels voor regenbestendige varianten zoals de groene tegel en de Gewildgroei tegel. Verder zijn we van plan om een grindkoffer in te graven. Je bent van harte welkom om mee te komen helpen en meer te leren over deze maatregelen van onze experts. We sluiten af met Rainbeer, een biertje gemaakt van regenwater.

Programma

De Water Demo Dag is van 14:00 uur tot 16.30 uur en begint met een introductie door Anna van Natuur&Milieuteam Zuid, Mirko van Rainproof en de beheerders van de daktuin Siska en Marius. We gaan de volgende maatregelen aanleggen:

  • Aanleggen groen dak op tuinhuisje
  • Aanleggen goot en aansluiten regenton
  • Vervangen van grijze tegels door regenbestendige tegels en grindkoffer plaatsen

We sluiten de dag af met een borrel met Rainbeer, speciaal bier gebrouwen van regenwater!

Geef je nu op!

Je bent van harte welkom om te helpen en meer te leren over deze maatregelen van onze experts. Meld je aan voor deze middag door een mail te sturen naar Anna van Natuur&Milieuteam Zuid: Anna@NMTZuid.nl. Wil je meer informatie, heb je vragen of heb je zelf een goed idee wat we ook kunnen uitvoeren op 24 november laat het Anna weten!