Actiemaand: De Watervriendelijke Tuin

De maand april staat in het teken van de De watervriendelijke tuinmaand. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt?

Tuinmaand

In samenwerking met Tuinbranche Nederland en tuincentra door heel Nederland brengen we tijdens deze maand de regenbestendige tuin onder de aandacht. We organiseren samen met partners uit ons netwerk tuinacties en workshops. We staan daarnaast op informatie markten.

Kun je niet wachten tot april? Wij ook niet! Gelukkig kan je in maart ook genoeg ondernemen. In de grote tuincentra kun je meer informatie krijgen over de regenbestendige tuin. Voorbeeld opstellingen laten je zien hoe je een tuin kan inrichten en het regenwater kan benutten. Je kan er terecht voor brochures vol tips & tricks over de watervriendelijke tuin. Je tegels inruilen voor twee gratis vaste planten? Dat kan ook. Volg ons op Facebook en Twitter en we houden je op de hoogte!

De Watervriendelijke Tuinmaand 2019

Klik op de afbeelding en download de gehele agenda van maart en april als pdf.


Handboek voor de watervriendelijke tuin

Wil je alvast een voorproefje van de mogelijkheden? Lees dan het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin‘ en laat je informeren over concrete maatregelen die bijdragen aan een watervriendelijke en hittebestendige tuin. Het handboek geeft 19 tips met uitgebreide uitleg om de maatregelen uit te voeren. De tips staan op losse infobladen die klanten mee kunnen nemen om thuis met de maatregelen aan de slag te gaan.