Afgelast – Event: Week van ons Water

Vanwege het coronavirus vindt er dit jaar geen voorjaarseditie plaats van de Week van Ons Water. Alle activiteiten met betrekking tot de voorjaarseditie van de Week van Ons Water zullen daarom worden uitgesteld naar de najaarseditie die van 10 t/m 25 oktober plaatsvindt. 

————————

Twee keer per jaar is het de Week van ons Water. In 2020 vindt de voorjaarseditie van de Week van Ons Water plaats van 1 t/m 17 mei. Deze week is speciaal bedoelt om het waterbewustzijn te verhogen. Lokaal, regionaal en landelijk worden evenementen georganiseerd. Denk aan speciale actie dagen, fietstochten, wandelroutes en andere activiteiten.

Kijk op onswater.nl voor de gehele kalender met een overzciht van alle activiteiten.

De week van ons water

Water is overal. Het zit in ons DNA. Het water in Nederland is ons water. We zijn trots op wat we met water kunnen, hier en in het buitenland. We hebben onze bescherming goed geregeld, we hebben lekker en schoon water en we profiteren van de kansen die ons water biedt voor onze economie, welvaart en leefomgeving. Maar ons water is ook onvoorspelbaar en grillig. Het is vriend en vijand tegelijk. Het kan morgen opeens anders zijn. We hebben ons watermanagement op orde, maar tegelijk blijven we kwetsbaar. Een kwart van Nederland ligt onder de zeespiegel en bijna 60 procent kan overstromen. Hoger gelegen zandgronden zijn kwetsbaar voor droogte. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl onze bodem blijft dalen. De extremen in het weer nemen toe, waardoor we te maken krijgen met perioden van langdurige regenval en perioden van aanhoudende droogte. 

We zijn innovatief in onze oplossingen en denken ver vooruit om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Daarom moeten we dag in dag uit werken aan ons water. Dat doen we door innovaties in watermanagement, bijvoorbeeld door water meer de ruimte te geven.