AMS Science for the City – Water, Blood & Money

Op woensdag 24 januari is de lancering van het boek en het online platform ‘Under Pressure: Water and the city’ van Prof. Arjan van Timmeren & Laurence Henriquez. In dit boek en het platform proberen de schrijvers de verborgen verbanden tussen water, bloed en geld in onze eigen levens te onthullen.

Programma

Steden staan voor uitdagingen: hyper urbanisatie, bevolkingsgroei, degradatie van ecosystemen, de effecten van extreme weersomstandigheden (droogte, overstromingen), gebrek aan grondstoffen en schoonwater en onze huidige levensstijl en diëten. Al deze uitdagingen zijn gerelateerd aan de positie van water in steden en hebben een direct verband met macht, ongelijkheid, governance en geld. In deze sessie gaan verschillende sprekers, waaronder de schrijvers van het boek, daarom in op de thema’s water, bloed en geld in een internationale stedelijke context. Kijk voor het gehele programma en de andere sprekers op de website van Pakhuis de Zwijger.

College Lot

Onze collega Lot is ook één van de sprekers en zit in het discussiepanel water en de stad. Lot zal zich richten op de uitdagingen die op Amsterdam afkomen door de extreme weersomstandigheden droogte en extreme regen.


© Kristy Yang

Aanmelden

Datum: 24 januari, 20:00 uur.
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam.
Het evenement is in het engels. Aanmelden kan via deze link.