Amsterdam groeit. De duurzame stad

Jaarlijks komen er ruim 11.000 mensen bij die in de Amsterdam willen wonen, werken en recreëren. Meer bewoners betekent meer woningen: kunnen we de groei van de stad aangrijpen om de stad duurzamer te maken? Hierover gaan we dinsdag 6 maart in gesprek met duurzaamheidsdeskundigen, ambtenaren en betrokken Amsterdammers.

waterplein_mirandabad

Programma

De stad verdicht. Stukken van de bestaande stad varanderen in compleet nieuwe woon- en werkgebieden. Hoe maken we deze nieuwe gebieden duurzaam en dus toekomstbestendig? Adjunct-directeur Ruimte en Duurzaamheid Pieter Klomp trapt de avond af met een introductie van Koers 2025 – Ruimte voor de stad. Voor welke opgave staat Amsterdam? Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho neemt het stokje over en bespreekt vraagstukken zoals warmtevoorziening, klimaatadaptie en afval in de stad. Keynote spreker Babette Porcelijn biedt inzicht in wat de impact is van bepaald gedrag en welke keuzes de meest winst opleveren voor het klimaat. Hierna discussiëren panels, samengesteld uit een divers gezelschap experts, aan de hand van stellingen met elkaar en het publiek in de zaal.

Onze programma manager Daniel Goedbloed vertelt voor welke opgave we staan en hoe we Amsterdam regenbestendig kunnen inrichten.

Meld je aan

Datum: 6 maart 2018, 20:00 uur
Locatie: Broedplaats LELY, Schipluidenlaan 12, Amsterdam
Aanmelden via de link ‘Amsterdam groeit. De duurzame stad’.
De bijeenkomst is gratis