Bijeenkomst: De levende tuin

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Daarnaast is water een belangrijk thema in het kader van ‘De levende tuin’. En watervriendelijke tuin zorgt immers voor minder wateroverlast en minder hittestress, maar ook voor meer biodiversiteit, dus meer ruimte voor vogels, vlinders en bijen, en een gezondere bodem, waterhuishouding en leefomgeving.

Tuinbranche Nederland heeft samen met Amsterdam Rainproof de watervriendelijke tuin als thema ontwikkeld, een onderdeel van ‘De levende tuin’. Dinsdag 29 januari organiseert de Tuinbranche Nederland een besloten bijeenkomst voor tuincentra, bouwmarkten, productleveranciers, natuurorganisaties, diverse gemeenten en waterschappen aangesloten bij het Tuinbranche Nederland netwerk. Op deze bijeenkomst gaan we samen bekijken hoe we dit thema kunnen blijven ontwikkelen. Naast ‘De levende tuin’ is ook de jaarlijkse campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’ die in april start, onderdeel van deze campagne.

Groen en blauw

Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.

Waar? Wanneer?

Deze besloten bijeenkomst: De levende tuin vindt plaats op het hoofdkantoor van de tuinbranche in Zeist.