Blooming Cities #4

De voordelen van een groene omgeving zijn groot. Oppervlakten met planten dragen bij aan de opvang van water, verkoeling in de stad én aan een beter klimaat in woningen en gebouwen. Bovendien hebben bomen, bloemen en planten een positief effect op de gezondheid van de mens, draagt het bij aan de leefbaarheid van een wijk en gaat men er zelfs beter door presteren. Met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Greenport Aalsmeer verkent Pkhuis de Zwijger hoe groen als een belangrijk onderdeel kan worden opgenomen in het ontwerpen en de projectontwikkeling van wijken, de wijkinrichting en –renovatie.

Vierde editie: Groen en Wonen

De vierde editie staat in het teken van Groen en Wonen. Het doel van de sessie is om toekomstige beleidsmakers, planologen, architecten en overige beïnvloeders van de bebouwde omgeving te inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. De mogelijkheden maar ook de uitdagingen voor de toepassing van groen in de omgeving komen aan bod. Ook is er een gesprek over water er moet gebeuren om groen als een belangrijk onderdeel op te nemen in de ontwikkeling en herontwikkeling van woningen.

Keynote spreker Atto Harstra gaat in op de voordelen van groen wonen. Daarnaast worden best practices en korte pitches gegeven door verschillende sprekers, waaronder onze collega Daniel. Bovendien zal er een concrete casuspraktijk worden overhandigd en besproken: een speeltuin.


© Rufus De Vries

Aanmelden

Datum: 4 december, 14:30 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger (kleine zaal), Piet Heinkade 179, Amsterdam
Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van Pakhuis de Zwijger.