Boeklancering: 'Stad x klimaat – het gebouw als watermachine'

Op 22 juni 2020 (14:00 – 15:00) vindt de digitale boekpresentatie van ‘Stad x klimaat – het gebouw als watermachine’ plaats in de vorm van een ‘livecast’ vanuit Pakhuis de Zwijger. In een uur worden de uitkomsten van de onderliggende ontwerpstudie getoond en besproken, en het boek gelanceerd.

Sociale huurwoningen klimaatbestendig maken

De publicatie toont integrale ontwerpen en stappenplannen voor klimaatbestendige gebouwen die voortkomen uit de ontwerpstudie ‘Stad x klimaat’. Gedurende het najaar van 2019 hebben vijf multidisciplinaire ontwerpteams, de TU Delft, de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Zwolle en de corporaties Ymere, Woonstad en SWZ zich onder leiding van BNA Onderzoek gebogen over de vraag: Hoe kunnen we de 2,2 miljoen sociale huurwoningen een voortrekkersrol geven in het klimaatbestendig maken van Nederland?

Het boek: Het gebouw als watermachine

Meteoroloog Gerrit Hiemstra, auteur van het voorwoord van het boek, trapt op 22 juni de livecast af, waarna Fred Schoorl, directeur BNA het gesprek opent met Barbara Sluimers, conceptontwikkelaar bij Ymere en Kasper Spaan, adviseur klimaatadaptatie en ruimtelijke ontwikkeling bij Waternet. In korte interviews met de ontwerpteams die betrokken waren bij de ontwerpstudie, houden we de voorgestelde ontwerpoplossingen tegen het licht en bespreken we hoe we ze een stap verder kunnen brengen.

Met een korte film die ontwerplocaties, teamtrekkers en projectpartners in beeld brengt en aan het woord laat, wordt het boek gelanceerd. Bekijk het volledige programma voor 22 juni. De livecast start om 14.00 en is te volgen via ZOOM en de website en facebook van Pakhuis de Zwijger.

De studie is na te lezen via de website van BNA – Stad x klimaat.

Boek: Stad x Klimaat