Primaire tabs

Tegelwippen

Event: NK Tegelwippen

We gaan weer wippen, ook in Amsterdam: van 21 maart t/m 31 oktober barst de strijd los. Het NK Tegelwippen start tegelijkertijd met het losbarsten van de lente en loopt t/m het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’. Zo kan de maand oktober nog optimaal benut worden voor het beplanten van de tuinen.

Amsterdam versus Rotterdam

In 2021 was de eerste landelijke editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? In Amsterdam zijn er zo’n 170.000 tegels vervangen voor planten en groen. Gaan we dat dit jaar overtreffen? Zorg vast dat jij én je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

Tegel(ophaal)service

Ook in het voor- en najaar van 2022 organiseert de gemeente Amsterdam een tegelservice. Wil jij tuintegels vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom? Dit is hét moment. Wip de tegels uit je tuin en meld je tegels aan voor een van de ophaaldagen in jouw stadsdeel. De tegels worden op de afgesproken dag opgehaald op de hoek van jouw straat. Bekijk de planning en meld je tegels aan.

Tegelservice 2022

Waarom tegelwippen?

Met het NK Tegelwippen wordt Nederland een stukje groener, door tegels te vervangen voor planten. Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen.

Tegels opgeven kan via van het NK Tegelwippen

21Mar 
31okt

Dit gaat over een rainproof

TuinTuinStraatStraatPleinPleinBuurtBuurt

Labels

En dit moet ook rainproof

Praat mee