Event: NK Tegelwippen 2021
Door het hele land zullen vanaf 30 maart tot 30 september verschillende derby’s plaatsvinden van gemeenten die tegen elkaar tegels wippen. Daarnaast strijden alle gemeenten voor de prestigieuze Gouden Tegel! De gemeente die (relatief) de meeste tegels wipt wint! Ook Amsterdam doet weer mee. Vervang je tegels en geef ze op voor het NK Tegelwippen. Of laat ze door de gemeente ophalen tijdens een van de tegelservicedagen.
Amsterdam versus Rotterdam
In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Dit jaar wordt het grootser, heel Holland wipt! Doet jouw gemeente mee? Zorg vast dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!
Laat jouw tegels ophalen in Amsterdam!
Ook dit voor- en najaar organiseert de gemeente een tegelservice. Dit is het moment om jouw tegels te vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom. Dan kan jij genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen én een groene tuin waar het regenwater beter wegloopt! Goed voor jezelf en voor de stad. Kijk wanneer de tegelservice in jouw stadsdeel is. Wip de tegels uit je tuin en meld je tegels aan. Na aanmelding worden de tegels op de afgesproken dag opgehaald.
Waarom tegelwippen
Met het NK Tegelwippen wordt Nederland een stukje groener, door tegels te vervangen voor planten.
Het NK Tegelwippen 2021 wordt gesterkt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Rotterdams WeerWoord en Amsterdam Rainproof. Het NK Tegelwippen is in 2020 bedacht door activatie bureau Frank Lee en collectief Dus Wat Gaan Wij Doen.
Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners. Aangesloten organisaties zijn onder andere: Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling), Ons Water, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, NL Greenlabel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.