Event: Open Tuinen West 2019

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Jaarlijks zijn deze tuinen te bezichtigen tijdens de open tuinen dag. Kom op zaterdag 8 juni naar Oud-West en De Baarsjes tussen 10:00 en 17:00 uur. Ontdek de groene pareltjes en verborgen paradijsje. Ga op speurtocht en geniet. Voor jong en oud valt er valt er veel te beleven.

De Tuin van Jan

Je kunt bijvoorbeeld starten in De Tuin van Jan. Midden in stadsdeel de Baarsjes ligt dit aards paradijs. De Tuin van Jan is een stiltetuin met kabbelend water, bladgeruis en vrolijk fluitende vogels. De tuin is samen met de buurt ontworpen. Doordat er ook regenwater opgevangen wordt, is het ook een mooi voorbeeld van een rainproof tuin!

Tuinen van MidWest

Van schoolplein naar boomgaard. Sinds 2014 transformeren buurtbewoners schoolpleinen of tuinen naar stadse boomgaarden. Proefstation Midwest is zo’n voorbeeld van een openbare tuin ingericht als onderzoekslocatie voor stadsecologie, klimaatbestendigheid, sociale innovatie en bijenmanagement. Er zijn inmiddels twaalfduizend kilo tegels veranderd in wadi’s, perken met wilde gewassen, fruitgaarden, terrasjes, vijvertjes, een kippenhok, een buurtoven en bijenkasten. Binnentuinen worden weer groene en klimaatbestendige buitenruimtes. Tuinen met veel biodiversiteit waar mens, dier en insect zich thuis voelt.

Plattegrond

Om 10:00 uur gaan de tuinen open in Amsterdam Oud-West en De Baarsjes. Je kunt bij een startpunt een passe-partout kopen voor € 2,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Dit toegangsbewijs met uitvouwbare plattegrond bevat alle tuinlocaties inclusief omschrijvingen. Handig, om uw ontdekkingsreis mee te beginnen en álle tuinlocaties mee te ontdekken en beleven.

Wanneer? Waar?

De Open Tuinen West zijn te bezichtigen op zaterdag 8 juni van 10:00 – 17:00 uur. Locatie: Oud-West en De Baarsjes
Kijk op www.opentuinenwest.nl/startpunten voor verdere informatie.