Event: opening Stedelijk Groenpunt

Op donderdag 30 September opent het Stedelijk Groenpunt haar deuren met bubbels en een duurzaam hapje.

Stadsecoloog Geert Timmermans geeft een presentatie over de bijzondere stadsnatuur van Amsterdam, je kan de mini-expositie met persoonlijke verhalen uit ‘Het Eetbare Plantsoen’ bewonderen en een bezoekje brengen aan de uitgebreide collectie van de @Natuurmediatheek.

Groenpunt020

Oftewel het Stedelijk Groenpunt, vormt dé kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente worden er vanuit het Stedelijk Groenpunt allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten georganiseerd. Ook kan je er mini-exposities bewonderen en op ontdekking gaan in de NatuurMediatheek en Natuurbibliotheek. Dus wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief? Of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Of heb je andere groene vragen of ideeën? Dan ben je bij het Stedelijk Groenpunt aan het juiste adres! 

Doe je mee?

Het Stedelijk Groenpunt vind je aan de Plantage Middenlaan 2 in Amsterdam (naast de Hortus). Wil je een keer op bezoek komen? Kijk dan in de activiteitenkalender naar de activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Stedelijk Groenpunt en meld je aan.

Samenwerking

Samen staan we sterker. Verschillende partijen werken samen aan het bundelen, ontwikkelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden, vanuit het Stedelijk Groenpunt. Alle partners op een rij: ANMEC, De Gezonde Stad, Amsterdam Rainproof, IVN Amsterdam en de Gemeente Amsterdam.