Event: Pre-launch Chamber of Commons

Moeten we onze relatie met water opnieuw vormgeven? Praat mee en deel jouw mening over het water in de stad. Tijdens deze workshop zijn ook collega’s Anna en Kasper aanwezig. Samen met andere experts houden zij zich bezig met deze en andere gerelateerde vraagstukken. Door middel van “Politics of Nature” – waarin niet alleen mensen maar ook dingen, planten en dieren invloed hebben op politiek – gaan we aan de slag om ‘water’ een stem te geven in de “Chamber of Commons”.

De Chamber of Commons is een initiatief van Waag dat de belangen en ideeën van de commons versterkt. Commons zijn gedeelde hulpbronnen, door een gemeenschap beheerd vanuit het oogpunt van duurzaamheid, inclusiviteit en publieke meerwaarde. Het doel van de Chamber is om de bekendheid van commons-initiatieven te stimuleren, de zinnen te prikkelen, en nieuwe manieren te demonstreren waarop de commons maatschappelijke vraagstukken kunnen adresseren. Tijdens deze pre-lancering zullen de plannen voor de Chamber of Commons gedeeld worden en enkele projecten presenteren, zoals Politics of Nature en Amsterdam Rainproof. 

De uitkomsten van donderdag worden gebruikt als input voor een hackathon/laboratory tijdens de VR DAYS Europe op 25 oktober in Amsterdam.

World Commons Week

Van 4 tot 12 oktober vindt de World Commons Week plaats. Precies vijftig jaar geleden verscheen het artikel The Tragedy of the Commons van bioloog Garett Hardin in Science. Sinds die publicatie hebben tal van onderzoekers zich in het zweet gewerkt om Hardins pessimistische kijk op de commons te ontkrachten.

Programma

16.00 Inloop
16.30 Welkom door Socrates Schouten (Waag, Chamber of Commons) en inleiding tot de casus
17.00 Spelronde 1
18.00 Maaltijd met sandwiches
18.45 Spelronde 2
20.00 Plenaire synthese
20.45 Borrel

Waar? Wanneer?

Wat? Workshop, game
Waar? In de Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam
Wanneer? Donderdag 11 oktober
Tijdstip? De inloop is van 16:00 uur en endigt met een borrel om 20:45 uur 
Doelgroep? Iedereen is van harte welkom. Van geïnteresseerden, critici tot watergoeroe
Kosten? De kosten voor een ticket voor deze middag/avond bedragen 5 euro

Meer informatie via de Waag technology & Society