Event: Rainbar op Museumnacht – NEMO

Zaterdag 6 november tussen 19:00 – 00:00 uur openen meer dan 50 musea hun deuren tijdens de 21e editie van Museumnacht Amsterdam. Zo ook NEMO. Als je aan NEMO denkt, denk je aan school-uitjes, reuzenbellenblaas en scheikundige experimenten. Maar er is veel meer te doen in deze donkergroene creatie aan het IJ.

NEMO daagt je uit, ook tijdens museumnacht. Bezoek de Rainbar. De enige bar ter wereld waar het binnen regent bij de hoofdingang van NEMO. Dus gratis toegankelijk voor iedereen, ook wanneer je geen kaartje hebt. Trek een regenjas van het haakje. Zodra de regen in de Rainbar naar beneden valt, komt het bier, gemaakt van regenwater, op tafel. 

Middels deze bar wil het waterschap Amstel, Gooi en Vecht de bewustwording vergroten over thema’s als wateroverlast en klimaatadaptatie. Nederland moet zich voorbereiden op het veranderende klimaat en de omgeving hierop aanpassen.

Woonwijken kunnen veel druppels hebben, maar bij zware regenval telt letterlijk iedere druppel. Met bijvoorbeeld groene daken en het vergroenen van tuinen en woonwijken wordt het riool tijdens piekbuien ontlast en wordt het regenwater lokaal opgevangen.
Elke druppel telt, ook in jouw buurt! Geef groen en water de ruimte. Daar heeft het waterschap zelfs een stimuleringsregeling voor!

Waar? Wanneer?
Waar? NEMO Science Museum, bij de hoofdingang van NEMO. Dus gratis toegankelijk voor iedereen, ook wanneer je geen kaartje hebt.
Wanneer? Museumnacht, zaterdag 6 november, 19u tot 23u
Meer informatie: Bekijk het gehele programma van NEMO tijdens de museumnacht.