Event: Rainproof Draait Door

DWDD is gestopt, maar wij gaan door… met een heuse zomerspecial. We brengen het netwerk bij elkaar en maken de initatieven en organisaties zichtbaar.  

Deze lente en zomer stond de stad op haar kop door het coronavirus maar dat betekent niet dat het Rainproof netwerk heeft stilgezeten. Waar is een ieder deze zomer mee aan de slag gegaan? En wat staat ons te doen de komende tijd? Het wordt een middag met de schijnwerpers op iedereen die ervoor zorgt dat onze voeten droog blijven in de stad! Van beleidsmakers tot initiatiefnemers van de tuinbouwsector tot woningcorporaties. We laten zien hoe breed en divers het netwerk is, wat we allemaal samen kunnen bereiken én wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

DONDERDAG 17 SEPTEMBER | ONLINE | 15.00 – 17.00 UUR

Praktisch

De opnames vinden plaats in New Metropolis Zuidoost, locatie van Pakhuis de Zwijger. En wordt online uitgezonden via ZOOM. Sprekers zijn aanwezig in de zaal en de kijkers/deelnemers wonen het event online bij. Meld je aan via: Rainproof Draait Door of bekijk de livestream.

Programma

15.00-15.30u
Online inloop. Zie wie er nog meer binnendruppelt in deze zoom omgeving. Geef antwoord op stellingen, bekijk de sfeerbeelden en geef je mening. Jouw input nemen we mee in de gesprekken aan tafel.

15.30-15.55u
Ronde 1 aan tafel! Wethouder Laurens Ivens, Friso Klapwijk (directeur De Dakdokters) en Daniel Goedbloed (programmamanager Amsterdam Rainproof) gaan in gesprek. De tussenstand van het NK tegelwippen komt uiteraard aan bod. Wat zijn de huidige uitdagingen bij het inrichten van een rainproof Amsterdam? De samenwerking tussen privaat en publieke partijen? En de verhuizing van het eerste Polderdak van de stad naar de voedselbank.

15.55-16.00u
Een muzikaal intermezzo met DJ Alice en Douwe. Onze alleskunners in het rainproof team nemen je mee langs de beste regendeuntjes en spetterende ritmes.

16.00-16.25u
Ronde 2 aan tafel! In gesprek met onderzoeker Jannes Willems en community manager Irene Poortinga over de rol én functie van netwerken bij complexe opgaven. Jannes verteld over het onderzoek vanuit de Erasmus Universiteit over de functie van een organisatie als Amsterdam Rainproof. Irene bouwde aan het rainproof netwerk vanaf de start. Ama vertelt over haar project en hoe haar ideeën het rainproof pad kruisen. Kortom, de meerwaarde van het netwerken. Hoe gaat dat in z’n werk en wat levert het op?

16.25-16.30u
Voordracht van de Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia.

16.30-17.00u
Online borrelen inclusief pubquiz. Is net zo leuk als het klinkt. Natuurlijk met een bring-your-own borrel… We maken het mogelijk dat je in kleiner (zoom) verband met elkaar kan spreken. Leer het netwerk kennen en rakel je muzikale regen kennis op. De winnaar ontvangt een heerlijk verfrissend regenbiertje!

Tip de redactie!

Heb jij een leuk nieuwtje dat niet mag ontbreken op dit netwerk event, in DWDD stijl? Heb je een tip? Een grappige blunder op video of spannend gedicht? Meld het dan via info@rainproof.nl.