Event: Rainproof fietstocht

Amsterdam Rainproof levert een bijdrage aan de Summer School van gemeente Amsterdam. In samenwerking met Waternet en de gemeente verzorgt Rainproof deze zomer een fietstocht, speciaal voor Amsterdamse ambtenaren. Ben jij ambtenaar bij de gemeente Amsterdam? Meld je dan nu aan voor deze interessante fietstour. Aanmelden kan via het intranet van de gemeente.

Innovatieve projecten

Donderdag 18 juli van 13:00 tot 16:00 uur nemen we je mee langs innovatieve projecten en meer voor de hand liggende ingrepen voor een regenbestendig Amsterdam. We vertrekken vanaf Waternet en fietsen langs bestaande Rainproof projecten. Bekijk met je eigen ogen een watervertragende groenstrook en aanschouw de werking van verschillende soorten waterdoorlatende verharding.

Leer hoe we de stad klimaatbestendiger maken door bijvoorbeeld meer groen aan te leggen of water op te vangen in een regenton of op het dak. Naast donderdag 18 juli is er ook de mogelijkheid om dinsdag 20 augustus mee te gaan met deze Rainproof fietstocht.

Amsterdam Summer School

Waternet en de gemeente Amsterdam organiseren de hele zomer lang al verschillende excursies. Deze zogenaamde Summer School is bedoeld om de gemeenteambtenaren op een andere manier kennis te laten maken met hun stad, hun collega’s en de projecten waar zij mee bezig zijn. De excursies en evenementen worden verzorgd door organisaties die deel uitmaken van de gemeente Amsterdam. Zo kunnen ambtenaren op een leuke en interactieve manier van elkaar leren!

Summer School 2019