Event: Road to CAS – Climate Adaptation Festival
Welke kansen en risico’s brengt het veranderde klimaat, waarbij extremer weer steeds vaker voorkomt? Kansen en risico’s voor jou, maar ook voor onze stad. Hoe zorgen we ervoor dat Amsterdam een prettige stad blijft om te wonen, werken en bezoeken? Hoe kunnen we met elkaar de stad Amsterdam voorbereiden op meer hitte, droogte en hoosbuien?
Amsterdammers, doe en denk mee op 22 oktober 2020.
Meld je direct aan!
Programma
1e tijdslot: 9.30-10.30: Sail to the COP:
Deelnemers: Kisjonah Roos, Mara de Pater, Jeppe Bijker, moderator Maarten Claassen.
De jonge klimaatactivisten van ‘Sail to the COP’ vertellen over hun avontuur om per zeilschip naar Peru te varen en om daar de VN-klimaatconferentie COP25 bij te wonen. Ze leggen uit hoe en waarom ze activist zijn geworden en hoe elke jongere kan bijdragen aan de samenleving zonder activist te zijn. Hoor en bespreek hier welke kansen er liggen voor jongeren en wat dit voor jou kan betekenen.
2e tijdslot: 11.30-12.30: Festivals of the future:
Deelnemers: DGTL, Chasing the Hihat, Innofest, NDSM, moderator Maarten Claassen.
Steeds meer Nederlandse festivals hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. We spreken met vertegenwoordigers uit de festival- en evenementensector. Hoe zien zij de toekomst voor zich met het veranderende klimaat? En wat dit voor jou betekent, als festivalganger.
3e tijdslot: 13.30-14.30: PechaKucha Amsterdam
Deelnemers: o.a. Space & Matter, Studio BasSala, Reindeer, Zeewaar, One Architecture, Nature desk, Lotte de Raadt, moderator Jeroen Beekmans.
De PechaKucha pioniers draaien er niet omheen, ze zijn creatief en vertellen hun verhaal to the point. Tijdens dit uur presenteren 8 deelnemers hun idee, project of initiatief die bijdraagt aan een wereld die beter omgaat met klimaatverandering en haar extremere weer. Laat je inspireren en tune in!
4e tijdslot: 15.30-17:00:
Het klimaat verandert, Amsterdam verandert mee.
Dit tijdslot bestaat uit 2 onderdelen.
Deel 1: Studenten en start-ups aan het woord over innovatieve maatregelen in de stad.
Deelnemers: Gemeente Amsterdam, Tile Systems, AquaBASE, HvA, Waternet, moderator Annemiek van Bentem.
Gemeente Amsterdam is steeds op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om de stad in 2050 leefbaar, circulair, toekomstbestendig, klimaatadaptief en veerkrachtiger te maken. Maar hoe werken dit soort projecten nu in de praktijk? Je krijgt een kijkje in het duurzame en innovatieve project ‘Groot onderhoud aan de Kromme Mijdrechtstraat’ in Amsterdam. We spreken studenten, start-ups en partners die betrokken zijn bij dit projecten.
Deel 2: Amsterdam, gebruik de kracht van de pracht!
In gesprek met Roderick Pijls.
Deelnemers: Roderick Pijls, Sacha Stolp, moderator Annemiek van Bentem.
Roderick behoort tot de wereldtop van kitesturfen en ziet veel van de wereld. Hij ziet overal de natuur veranderen vanwege klimaatverandering, ook in Nederland. Hij wil mensen meegeven dat wij de natuurpracht nog steeds bezitten, maar dat wij dit gaan verliezen als wij zo doorgaan. Sacha Stolp zal de vertaalslag maken naar Amsterdam; wat kunnen wij doen? Maar wat moet Amsterdam nog meer doen om echt een klimaatadaptieve stad te worden en haar ‘pracht’ te behouden? En welke pracht zou jij meer kracht willen geven? En hoe kun jij hier wel of geen een rol in spelen? Laat van je horen of laat je inspireren door Sacha en Roderick.