Event: Serious Request – klimaatverandering

Het Glazen Huis keert terug tijdens de Serious Request-week van 18 tot en met 24 december. Radio-dj’s laten zich weer voor een week opsluiten in een radiostudio waarin 24 uur per dag radio gemaakt zal worden. Het Glazen Huis vraagt aandacht voor een specifiek thema: klimaatverandering. Specifiek, voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Rainproof in het Glazen Huis

Ook Rainproof is deze week aanwezig. Op 21 december bemant (Amersfoort) Rainproof een van de kleinere glazen huizen in Amersfoort. Met onder andere leuzen en rapmuziek delen we het rainproof-platform met een breder publiek. Doneer jij een woord, dan hoor je dit terug in een rap. Speciaal voor lokale initiatieven staan er meerdere, kleinere glazen huizen rondom het glazen huis.

Ben je nou helemaal betegeld?

Op de looproute vanaf station tot glazen huis en terug zijn leuzen te lezen. Denk aan, ‘Ben je nou helemaal betegeld?’, ‘Grote tegels vangen veel zon’ en ‘Ik wou dat ik gras was’. Bij het Glazen Huis aangekomen maakt woordkunstenaar en rapper Monnik een Rainproof-rap met jouw woord(en). Doneer een woord en laat zien hoe jij in actie komt voor het klimaat, je leefomgeving en je tuin om je betrokkenheid bij de aarde te tonen. Van globaal naar lokaal. Elke druppel telt!

Laten we het rapper Monnik niet te makkelijk maken. Enkele ‘rainproof’ suggesties: wadi, infiltratiekratten, afkoppelcoach, klimaatadaptatie, waterbuffer… en ga zo maar door.