Event: Verdronken land

In het weekeind van 25 en 26 mei wordt het Compagnietheater door collectief LUDWIG omgedoopt tot het pop-up museum Verdronken Land. Eén weekend lang staat alles in het teken van klimaatverandering en het stijgen van de zeespiegel. Wat voor gevolgen heeft dit voor ons en de wereld om ons heen?

De Zeepkist

Laat je op zondag 26 mei vervoeren door het enthousiasme van sprekers op een zeepkist: een bonte verzameling van 30 water-betrokkenen. Op 26 mei om 14:25 uur zal ook Rainproof programmamanager Daniel Goedbloed spreken over zijn  persoonlijke verbinding met het water. Laat je inspireren en informeren.

Of laat je onderdompelen in de imaginaire onderwater-wereld van elektronisch componist Piet-Jan van Rossum, bekijk de wanhopige strijd van video-kunstenaar Claude Cattelain, zuiver je eigen sloot- en toiletwater in de waterzuiveraar, zie de realiteit van de bevolking van Jakarta die dagelijks tot hun enkels in het water zitten en luister naar de stem van de Noordzee. Multimedia-installaties, video, kunstwerken, fotografie en interactieve soundscapes laten je zien, horen, voelen en proeven wat de kracht, dreiging en schoonheid van water is.

Met werk van onder meer Piet-Jan van Rossum, Cynthia Boll, Isaac Cordal, Jules van Hulst, Claude Cattelain, Hung Yi-Chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-Ti.

Meer informatie

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019, 10-17 uur in het Compagnietheater Amsterdam.
Meer informatie via: ludwiglive.nl/verdronken-land

Betrokkenen

Verdronken Land is een project van LUDWIG in samenwerking met het Compagnietheater. Wordt mede mogelijk gemaakt door AFK, Amerpodia, Amerborgh, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, We Make the City, FPK, VSB Fonds, BankGiro Loterij Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie.