Expositie: “Het groenblauwe Amsterdam Noord”

Hoe gaan we om met Water?

Op woensdag 6 september opent de expositie “Het groenblauwe Amsterdam Noord” in de OBA Van Der Pek.

Het regent vaker en harder en onze stad kan dat niet aan. Amsterdams Rainproof werkt al jaren samen met Amsterdammers om onze stad beter bestand te maken tegen het water. Tegelijkertijd is het belangrijk om zo met water om te gaan dat er voldoende beschikbaar is tijdens periodes van intense hitte en droogte. 

Het water van toen en nu!

Op 6 september opent in OBA Van der Pek de expositie ‘Het groenblauwe Amsterdam Noord’ over het water van toen en nu. De expositie laat zien hoe we de groene natuur en het blauwe water in Amsterdam Noord op elkaar af kunnen stemmen voor een klimaatbestendige stad. Je krijgt een indruk hoe we vanuit het verleden, via het heden richting de toekomst kunnen omgaan met de kwesties water, klimaat, groen en ook biodiversiteit. Laat je inspireren door voorbeelden van hoe Noorderlingen omgaan met water in hun eigen tuin!

Opening van de expositie

Op 6 september is er in de middag een workshop van Mot in Mokum over hoe we onze omgang met groen ook voor de insecten aantrekkelijk kunnen maken. Want als het niet goed gaat met de bijen en vlinders is de natuur niet goed ingericht om mensen van voedsel zoals groente en fruit te voorzien. Nicky is expert en inspireert Amsterdammers over het insect-vriendelijk inrichten van hun tuin en/of balkon. Hij laat ons zien hoe wij mensen beter kunnen zorgen voor deze mooie en onmisbare kleine schepsels. Met deze kennis kan zelfs een simpele kleine tuin veel goeds bieden aan mens, dier en milieu én is je tuin bestand tegen extreem weer. Iedereen kan meedoen en bijdragen, deze workshop is voor alle leeftijden!

Tijdens de opening  zijn er presentaties van verschillende doeners! Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie…

De expositie Het groenblauwe Amsterdam Noord in OBA Van der Pek is te zien van woensdag 6 september tot 5 december. Adres: Gentiaanstraat 1.

Openingsprogramma

14:00 tot 15:30 uur – Vlinderworkshop door Nicky Castricum van Mot in Mokum – AANMELDEN is gewenst, er zijn beperkte plekken beschikbaar.

15:45 tot 16:15 uur – ‘Groen versus grijs’ ofwel buurtgroen versus steen. Welke effecten heeft een groene omgeving op het klimaat wanneer steen wordt vervangen door buurtgroen? Met medewerking van Groen020 en ANMEC door Loes Ronner

16:30 – 17:00 uur – Groenblauwe projecten van de Noordelingen op de kaart ‘Noord never nooit niet nat’; van geveltuinen tot blauwe parken

17:00 uur – Opening met Daniel Goedbloed (Amsterdam Rainproof)  en Arja Helmig  (landschapsarchitect / Noordeling ) over ‘De Schoonheid van de wat? De Wadi!’

 

Praktische informatie

  • Wanneer: Opening op 6 september vanaf 14:00 uur
  • Expositie: Van 6 september  t/m 5 december 2023
  • Locatie: OBA Van Der Pek (Gentiaanstraat 1)
  • Kosten: Gratis!
  • Voor wie: Van jong tot oud! Iedereen is welkom om meer te leren over groen en blauw in Amsterdam Noord