FABCity Campus

FabCity is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus op de Kop van Java-eiland. De campus bestaat uit innovatieve paviljoens en installaties voor de stad van de toekomst. De campus is open van 11 april tot en met 26 juni. Ga naar de website van FabCity voor meer informatie. 
 
Rainproof is prominent aanwezig op Fabcity met het innovatieve Rainproof paviljoen. De komende dagen verbouwen we gezamenlijk met onze partners  een scheepscontainer tot een rainproof gebouw. 

Innovatieve systemen laten zien hoe er anders omgegaan kan worden met regenwater. Op het dak komt een groen-blauw daksysteem. De Dakdokters en GrownDownTown tonen hoe je slim het water op je dak kan opvangen, en het regenwater kan gebruiken voor de irrigatie van groenten en kruiden. Aan de wand van het paviljoen komt een groene gevel, aangelegd door Sempergreen. En voor het paviljoen liggen de rain(a)way tegels van Fien Dekker in combinatie met het permeoblok van De Hamer. De maatregelen tonen hoe je de sponswerking van de stad kan vergroten door het regenwater tijdelijk op te vangen en vertraagd af te voeren. 

Binnen in de container vindt de bezoeker meer informatie over het rainproof inrichten van de stad, voorbeeld projecten, wateroverlast beelden, de animatie en het netwerk. Ook kan je kan als bezoeker zélf onderdeel worden van het netwerk.  

Rainproof beleving

Zowel aan de buitenkant als de binnenkant kunnen bezoekers van FabCity beleven en ervaren welke maatregelen er mogelijk zijn om je omgeving rainproof te maken.  De bezoekers kunnen een douche aanzetten, om het water te zien stromen over de container. En in de container kunnen de bezoekers op de foto met het rainproof netwerk.  

Kom langs het Rainproof paviljoen op de Fabcity campus en deel je foto via Facebook en Twitter

container rainproof
De start van de bouw van het rainproof paviljoen op FabCity