Festival: Rembrandtparkfestival met waterspuwer workshop

Het Rembrandtpark verandert op zondag 30 september in een festivalterrein voor de hele buurt. Voor de dertiende keer wordt het Rembrandtparkfestival georganiseerd, met dit jaar als thema: duurzaamheid. Samen met de gemeente, stadsdeel Nieuw West en stadsdeel West, zijn wij als Amsterdam Rainproof aanwezig op de kramenmarkt. Van 13:00 tot 17:00 uur kun jij deelnemen aan onze workshop en een echte waterspuwer maken. Naast de kramenmarkt is er een gezellige braderie, vlooienmarkt, theater, muziek, sport en spel, culinaire verrassingen en nog veel meer!

Workshop waterspuwer

Tijdens de workshop kunnen kinderen én volwassenen zelf aan de slag om een waterspuwer te maken. De zelfgemaakte waterspuwer kun je aan het einde van de workshop daadwerkelijk mee naar huis nemen en thuis op de afgezaagde regenpijp monteren. Zodat – in plaats van regenwater af te voeren via het rioleringsstelsel – het regenwater direct in de grond kan zakken.

Workshop Waterspuwer maken

Regenpijp afkoppelen

We krijgen steeds vaker te maken met periodes van heftige regenval afgewisseld met extreme droogte. De hoosbuien veroorzaken schade, vooral omdat de stad verhardt met gebouwen, asfalt en betegelde tuinen – er gaat geen druppel doorheen. Met z’n allen kunnen we de sponswerking vergroten en Amsterdam transformeren tot een stad die slim hoosbuien naar z’n hand zet. Zo laten we de regen in ons voordeel vallen. Je regenpijp afkoppelen is een voorbeeld van een oplossing die bijdraagt die sponswerking. En het maakt de stad tegelijkertijd mooier en kleurrijker! Win-win dus.

Waar? Wanneer?

Wat? Buurfestival met optredens, workshops, een kramenmarkt en meer.
Waar? In het Rembrandtpark, Amsterdam
Wanneer? Zondag 30 september van 11.00 uur – 19.00 uur. De waterspuwer workshop is van 13:00 tot 17:00 uur.
Voor wie? Het is een gratis festival voor en door buurtbewoners
Meer informatie?  Bekijk de site van het Rembrandtparkfestival