Festival: ROEF 2020

ROEF neemt je óók dit jaar mee naar boven, de daken op! Op 4, 5 en 6 september is ROEF 2020: een festivalweekend gevuld met speciaal dakprogramma. Geheel in thema van 2020: anders dan anders! Ook dit jaar kun je weer een aantal fantastische, groene daken van dichtbij bekijken. Ontdek innovatieve daken, groene oases en slimme Rainproof verrassingen. Op het daklandschap wordt letterlijk de ruimte opgezicht voor nu én de toekomst. Samen met expeditieleiders gaan kleine groepen op avontuur. Ondanks dat het programma ingrijpend gewijzigd is, is er nog genoeg wat wél kan! Zoals een sessie yoga op het dak óf vul je je hoofd met kennis bij het Rooftop Symposium.

GEEN DAK ONBENUT
Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Groene daken dragen zelfs bij aan behoud en herstel van biodiversiteit, betere luchtkwaliteit, isolatie, hittebestendigheid, geluidsdemping en uiteraard regenopvang!

Ook kan het dak fungeren als de uitgelezen plek voor ontspanning: dakparken, groene terrassen, openbare voedseltuinen en andere publieke ruimte. Kom ook en laat je inspireren!

DAKLANDSCHAP SCHEPT RUIMTE
Als we één ding hebben leren te waarderen in deze corona-tijd, dan is het wel vrije ruimte in de stad. Een plek om even uit te waaien en op te laden. Om op te gaan in het groen, zonder drukte in je 1,5 meter aura. Daarom neemt ROEF je ook dit jaar mee naar boven: naar het daklandschap waar nog zoveel kansen voor het grijpen liggen. Ja, juist nu. Ga mee naar bijzondere daken om letterlijk en figuurlijk de nieuwe stad te ontdekken.

ROEF neemt de geldende richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 in acht en hecht groot belang aan de gezondheid van bezoekers en medewerkers op de locaties.

Voor ROEF bezoekers is er ook een inspirerend dagprogramma met expedities naar bijzondere Amsterdamse daken. Beklim jij een hoge daktuin? Of wil je wel eens een ‘slim’ dak ontmoeten? Ga naar roefamsterdam.nl en bekijk het programma van het Rooftop Festival.