Festival: We Make The City

We Make The City is het grootste stadsfestival van Europa. Het is niet één festival op een locatie in de stad, maar in de gehele stad zijn locaties van dit festival te vinden. De stad is het festival! Dat betekent dat deelnemers over meerdere dagen op diverse plekken in de stad terecht kunnen voor diverse activiteiten.

In het weekend van maandag 17 tot en met zondag 23 juni is de stad een laboratorium met urban talks, workshops, stadsexpedities en exposities. Vele locaties en partners van Rainproof doen mee en zetten de deuren open.

Hoe maken we steden beter?

We Make The City is het festival dat steden beter maakt. De wereld staat voor grote ecologische, sociale en economische opgaven. Complexe vraagstukken! En iedereen is nodig om deze vraagstukken op te lossen. Steden spelen daarin een cruciale rol. Steden hebben de ultieme mix van concurreren en samenwerken, van kritiek en optimisme, van diepe denkkracht en gewoon doen. Steden gaan daarom sneller dan de wereld. Metropoolregio Amsterdam is de combinatie van steden waar burgers, kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid de krachten gemakkelijk verbinden.

2019

In 2018 vond de eerste editie van dit festival plaats. Nieuw in 2019 is dat WeMakeThe.City naast de activiteiten op de verschillende locaties door de gehele stad ook twee centra heeft die voor iedereen te bezoeken en bereikbaar zijn. Waar je makkelijk andere mensen ontmoet om zo nog beter samen te komen tot waarde, of dat nou meer kennis is, een beter netwerk of misschien zelfs nieuwe samenwerkingen.

Waar? Wanneer?

Wat? Jaarlijks festival, We Make The City
Waar? Op diverse locaties in Metropoolregio Amsterdam
Wanneer? Van 17-23 juni
Voor wie? Iedereen die in of met de stad te maken heeft, in welke rol dan ook!
Meer informatie? WeMakeThe.City