Fietsen of verzuipen: Samen maken we de stad Amsterdam Rainproof

Amsterdam Rainproof levert een bijdrage aan de Summer School van gemeente Amsterdam. In samenwerking met Waternet en gemeente Amsterdam verzorgt Rainproof deze maand twee fietstochten, speciaal voor de ambtenaren van de Amsterdamse gemeente. Lees hieronder wat je van de fietstochten kunt verwachten en wat je moet doen om je aan te melden.

Amsterdam Summer School

Waternet en de gemeente Amsterdam organiseren de hele zomer lang al verschillende excursies en evenementen. Deze zogenaamde Summer School is bedoeld om de gemeenteambtenaren op een andere manier kennis te laten maken met hun stad, hun collega’s en de projecten waar zij mee bezig zijn. De excursies en evenementen worden verzorgd door organisaties die deel uitmaken van de gemeente Amsterdam. Zo kunnen ambtenaren op een leuke en interactieve manier van elkaar leren!

Fietsen of verzuipen

Onder de naam ‘fietsen of verzuipen’ organiseert Rainproof tijdens deze Summer School twee keer een fietstocht door de stad Amsterdam. De fietstocht leidt langs verschillende rainproof projecten. Rainproof neemt de ambtenaren mee in het verhaal van extreme buien en de maatregelen die hier tegen genomen kunnen worden. Voorbeelden zijn een watervertragende groenstrook, groene waterdaken, een verlaagd rainproof plein en watervriendelijke tuinen. Ontdek zelf de mogelijkheden om regenwater op te vangen en zelfs te benutten voor een mooie leefbare stad.

Door middel van deze fietstour krijgen de ambtenaren een inkijkje in de projecten die Rainproof doet en kunnen zij veel leren over de verschillende manieren om regen zoveel mogelijk buiten de stad te houden.

De fietstours vinden plaats op de volgende dagen:
–          Donderdag 10 augustus van 13.30 – 16.30 uur
–          Dinsdag 15 augustus van 13.30 – 16.30 uur

Meld je aan!

Ben jij ambtenaar bij de gemeente Amsterdam en wil jij je graag aanmelden voor deze interessante fietstour? Je kunt je aanmelden via het intranet van de gemeente Amsterdam.