Greenhouse Festival

Steeds meer mensen beseffen dat bloemen en planten essentieel zijn voor een gezonder en gelukkiger leven in de stad. Maar hoe pas je dit precies toe in je eigen leven? Innovatieplatform Let it Grow organiseert op zondag 2 en maandag 3 april de eerste editie van Greenhouse Festival. Twee dagen lang verandert het Transformatorhuis op het Amsterdamse Westergasterrein in een groene en kleurrijke oase. Kom langs en ervaar het nieuwste van het nieuwste op het gebied van urban green living.

Start-ups en shop-in-shops

Van kunstenaars tot start-ups, van chefs tot architecten, Let it Grow’s Greenhouse Festival verzamelt de trendsetters van de groene beweging onder één dak voor een dag vol workshops, muziek, eten, technologie, drinken en shop-in-shops. Verlaat de dag met geprikkelde groene vingers en ga zelf aan de slag met urban green living. “Bloemen en planten maken het leven van mensen in steden gelukkiger en gezonder. We willen mensen deze impact zelf laten ervaren en hen verwonderen”, zegt Let it Grow-founder Silke Tijkotte.

Instagram expositie en gloednieuwe pluktuin

Meer dan dertig initiatieven die op een nieuwe manier met bloemen en planten werken doen mee. Wat dacht je van het zien van de laatste innovaties op het gebied van groene technologie, zoals de Pikaplant die je nooit water hoeft te geven? Of Living Light, een prachtige lamp die energie haalt uit een plant? Een pop-up expositie van oogverblinde Instagramfoto’s uit de Hortus Botanicus? Kunstenaar Elspeth Diederix presenteert haar idee voor een compleet nieuwe wilde pluktuin in de stad: The Miracle Garden. Platform Pop-Up City schetst een beeld van de groene stad van de toekomst doormiddel van een creatieve content installatie. En je wilt niet naar huis zonder een boek van de shop-in-shop van Athenaeum of een toffe plant van stadstuinwinkel nieuwe stijl, Wildernis. Kijk op het Facebook event voor alle deelnemers.

Informatie

Datum: 2 april,10.00 tot 18.00 uur
Locatie: Transformatorhuis Westergasfabriek, Amsterdam
Het festival is gratis

De tweede dag van het festival vindt plaats op maandag 3 april, en is bedoeld voor zakelijke relaties en pers.
Hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar madelon@letitgrow.org.

greenhouse_festival