Groene actie tijdens buurtfeest Steigereiland Noord

Op woensdag 27 juni is er een buurtfeest op Steigereiland Noord. Een dag om te genieten van lekkere biologische en duurzame hapjes, een drankje, muziek en (kinder)activiteiten binnen en buiten!

Tijdens dit feest is er ook aandacht voor het groen op steigereiland! Er zijn meerdere informatiepunten ingericht. Ook kun je hier terecht voor zelfgekweekte groenten, kruiden en fruit. Collega Mirko is ook aanwezig met tips en maatregelen hoe je tuin en woning watervriendelijker in kunt richten. Iets wat op dit eiland met zijn ‘drijvend dorp’ aan steigers essentieel is.

Actie

Het vergroenen van de tuin wordt ook door woningstichting Rochdale gestimuleerd. Bewoners kunnen meedoen met de actie: ‘Tegel eruit, plant erin’ en krijgen als beloning een heus plantenpakket cadeau! Hiermee wordt de vergroening gestimuleerd. Bewoners kunnen tegels inleveren bij de leden van de bewonerscommissie Rohstein en de Moestuinvereniging. Om vervolgens met een afhaalbewijs bij de bloemist, Bloem&Zee op Ijburg een aantal mooie tuinplanten op te halen. Het ontstaande gat kan hiermee gelijk gevuld worden, met vergroening tot gevolg. Kortom een mooie samenwerking tussen de verschillende lokale partijen.

Waar? Wanneer?

Buurtwoonkamer De Groene Gemeenschap. Op de kruising van de Barkasstraat met de Galjootstraat. 
Woensdag 27 juni van 12.30 – 15.30 uur.