Interview: Betondorp Live!

Betondorp Live! is een maandelijks buurtevenement met een sociaal karakter. Naast live muziekoptredens zijn er iedere maand ook leuke, informatieve interviews. Op zaterdagavond 6 oktober wordt collega Mirko geïnterviewd over de regenbestendige tuinen in Betondorp. De functie van groen bij heftige regenval (in relatie tot droge periodes) wordt besproken. Ook gaat Mirko voorbeelden van oplossingen laten zien, die bewoners zelf kunnen treffen, om bij te dragen aan een regenbestendig Betondorp. In het bijzonder aanpassingen aan de woning en verschillende watervriendelijke maatregelen in de tuin. In het interview wordt dieper ingegaan op de eerdere samenwerkingen in Betondorp tussen bewoners en Amsterdam Rainproof, zoals de Rainproof tuinactie, samenwerking met woning corporaties, een regenton initiatief, Groentje Groen en de aanpassingen aan de publieke ruimte door de gemeente. Dit om te laten zien dat we voor een gezamenlijke klimaat opdracht staan; waar bewoners, gemeente en waterschap elkaar nodig hebben om tot een Rainproof wijk te komen te komen.

Na afloop van het evenement is er de mogelijkheid om vragen te stellen of een folder mee te nemen. In de Rainproof folders staan nog meer praktijkvoorbeelden, om direct aan de slag te gaan.

De uitdaging die Betondorp heet

Betondorp ligt in de Watergraafsmeer, een polder 5 meter beneden zeeniveau. Een grote uitdaging dus als het gaat om de verwerking van regenwater. In deze wijk zijn vernieuwende maatregelen in de openbare ruimte toegepast, die helpen om de buurt beter bestand te maken tegen extreme buien.

Waar? Wanneer?

Wat? Buurtevenement met live muziek en interviews.
Waar? In het Brinkhuis aan de Landbouwstraat 63 te Betondorp, 1097 TM Amsterdam.
Wanneer? Zaterdag 6 oktober is er van 19.30 uur tot 00.00 uur live muziek. Tussen 20:00 uur en 21:30 uur staat het Rainproof interview op de planning.
Wie? Iedereen is van harte welkom. Het publiek is divers, uiteenlopend van jong tot oud. De entree is gratis.
Meer informatie? Via de website Betondorper.

Betondorp Live! wordt mede mogelijk gemaakt door: Dynamo Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Fonds voor Oost.