Jungle Cafe

Heb jij weleens, na een hevige regenbui, last van een vochtig huis, water in de kelder, de straat die blank staat, tunneltjes in de buurt die vol lopen, of auto’s die een muur van water doen opspatten als je op de fiets zit? Als je deze zaken herkent moet je zeker op woensdag 26 april naar Jungle Amsterdam komen. Er is dan een aflevering van het Jungle Café helemaal gewijd aan wateroverlast in Amsterdam en wat eraan te doen. Hoe maken we samen een klimaatbestendige stad?

De volgende deskundigen geven een presentatie:

  • Torben Tijms van Waternet over de wateroverlast in de Watergraafsmeer en welke oplossingen daarvoor reeds bedacht zijn. Hij maakt oplossingen kaart voor buurten om rainprooof te zijn 
  • Geert van Poelgeest vertelt over Operatie Steenbreek. Hij gaat in op praktische oplossingen om wateroverlast tegen te gaan met het weghalen van stoeptegels en stenen uit tuinen en pleinen.

We zijn zeer benieuwd naar jouw ervaringen met wateroverlast in Amsterdam. Het Jungle Café wil vanuit ervaringen van bewoners, samen met deskundigen, op zoek naar praktische oplossingen voor alledaagse problemen. 

Bekijk voor het gehele programma de website van Bomen in the Jungle

Aanmelden

Datum: 26 april, 20:00 uur
Locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26
De bijeekomst is gratis

jungle_cafe_april_klimaatbestendig