Klimaatevent: Verbond van Verzekeraars

Op donderdag 13 september a.s. organiseert de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars het Klimaatevent ‘Hoofd boven water’. Tijdens dit event krijg je informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verzekeringen en klimaat, bijvoorbeeld over het laatste nieuws over overstromingsdekkingen. Ook komen autoriteiten op het gebied van klimaatverandering aan het woord. Op de klimaatmarkt zijn wij zelf aanwezig om je vragen te beantwoorden over het regenbestendig maken van de stad en te laten zien wat jij kan doen om schade te voorkomen.

Waarom dit event?

Wereldwijd zien verzekeraars de gevolgen van klimaatverandering al terug in hun cijfers. Vorig jaar liet het klimaatrapport van het Verbond van Verzekeraars al zien dat als we niks doen, de schade alleen maar zal toenemen. 

Samen met verzekeraars naar een regenbestendige stad

Na de extreme neerslag van 28 juli 2014 is de schade onderzocht veroorzaakt door deze hoosbui. Door middel van een analyse van bestaande verzekeringsdata van Achmea, openbare data en meldingen van wateroverlast bij Waternet, Gemeente Amsterdam en de Brandweer. De impact van deze extreme regenval op bewoners in Amsterdam, is bij elkaar gebracht en geanalyseerd in een project van het Stimuleringsprogramma Ruimtelijke Adaptatie.

Tijdens de klimaatmarkt kunnen wij je informeren over de uitkomsten van dit rapport. Meer over de belangrijkste oorzaak van schade.

Waar? Wanneer?

13 september, 14:00-17:00 uur
Verbond van Verzekeraars, Bordewijklaan 2, Den Haag
Dit event staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor niet-leden. Kijk voor meer informatie en kosten op www.verzekeraars.nl