Kom langs op de Natuur & Milieumarkt 2018

Het is feest! Natuur & Milieuteam Zuid organiseert zondagmiddag 22 april voor de 25ste keer de Natuur & Milieumarkt. Kom langs, kijk en leer wat jij kan doen om de buurt groen te maken!
In het Sarphatipark staan vele kraampjes boordevol leuke, groene en watervriendelijke initiatieven en bedrijven. 

In 2018 gaat Natuur&Milieuteam Zuid bewoners kennis laten maken met maatregelen die bewoners zelf kunnen doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen en tegelijkertijd de buurt groener te maken.

Tegel eruit, waterpasserende tegel erin

In samenwerking met Gewildgroei hebben Natuur&Milieuteam Zuid en het Groen Gemaal in het Sarphatipark een aantal tegels van Gewildgroei ingekocht voor een voordelige prijs. In deze tegels zit een gat waarin een plantje kan groeien. Daarnaast kan het water goed weglopen naar de ondergrond. Je hebt een tegel al voor €5 euro. Kijk snel op de actiepagina waterpasserende tegel om te kijken hoe je de tegel kan bestellen. Op de natuur & milieumarkt kan je de tegel afhalen!

Regentonnen actie

Vorig jaar introduceerde het Natuur & Milieuteam het project Regenton. Het doel: zoveel mogelijk regentonnen in de geveltuin of in de achtertuin in Stadsdeel Zuid. Op de projectpagina regenton staat op een kaart welke bewoners en initiatieven al een regenton hebben geïnstalleerd. Op de markt kan je weer regentonnen kopen met korting en leer je hoe je een regenton moet aansluiten. Laat je inspireren door andere bewoners en ga aan de slag! 

Filmpje: doe-het-zelf regenton installeren in geveltuin

Meer informatie

Datum: 22 april, 12:00 – 16:00 uur.
Locatie: Sarphatipark 

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Natuur&Milieuteam Zuid