Markt: Biodiversiteitsweekend Intratuin

Het is tijd voor biodiversiteit! Kom naar de jaarlijkse biodiversiteitsmarkt in de Intratuin Amsterdam. Zaterdag 30 en zondag 31 maart staan er verschillende stands met betrekking tot biodiversiteit in de tuin. Wat is dat nou precies? Kun je ook biologisch tuinieren in de stad? Hoe richt je een tuin watervriendelijk en duurzaam in? Kom ook en laat je informeren.

De watervriendelijke tuin

Collega Mirko kan je tijdens deze markt alles vertellen over de watervriendelijke tuin. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt? Hoe kunnen we dat gratis regenwater dat valt beter benutten?

Naast Amsterdam Rainproof zijn er ook tal van andere partijen aanwezig. Zo is er een biologische sierplanten kwekerij, de vogelbescherming en de stadsimkerij.

Naturalis

Zondag is ook het pop-up museum van Naturalis aanwezig.
Naturalis is het nationaal onderzoeksinstituut en museum op het gebied van biodiversiteit. Omdat ze maar blijven groeien, zijn ze tijdelijk dicht. Daarom komen ze met hun ‘Naturalis Onderweg’–mobiel naar zes verschillende Intratuin vestigingen in Nederland. Zo zijn ze toch ‘on tour’ aanwezig! Naturalis is onderweg met een echte collectie uit het museum en leuke, leerzame activiteiten. De experts van Naturalis zijn aanwezig en leren je alles wat met biodiversiteit en hun collectie te maken heeft. Leuk voor jong én oud!