Markt: De Groene Aker Duurzaamheidsmarkt

Op zaterdag 22 juni 2019 verandert het Ecuplein in het hart van De Aker voor de eerste keer in een Duurzaamheidsmarkt. Deze markt wordt georganiseerd in, door en voor bewoners van de Amsterdamse wijk De Aker. In de Aker wonen ruim 4500 mensen. Alle duurzame thema’s komen aan bod: van biologisch eten en het plaatsen van zonnepanelen tot het vergroenen van de wijk. Kom langs en krijg rainproof advies van collega Douwe de Voogt.  

Watervriendelijk tuin

Collega Douwe kan je tijdens deze markt alles vertellen over de watervriendelijke tuin. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt? Hoe kunnen we dat gratis regenwater dat valt beter benutten?

Hoe ziet de De Groene Aker Duurzaamheidsmarkt eruit? 

Op zaterdag 22 juni a.s. wordt het Ecuplein omgetoverd tot een De Groene Aker duurzaamheidsmarkt van 10 tot 17 uur. Iedereen is welkom en kan zich laten informeren en inspireren. De focus ligt op lokale en regionale ontwikkelingen. Er staan meerdere marktkramen/ondernemers/initiatieven. En er is voor elk wat wils: van de beste 20 tips voor in en om het huis of een kennismaking met lokale, duurzame ondernemers/initiatieven tot en met het maken van een proefrit in een elektrische auto.