Online festival: Dus wat gaan wij doen?

Beleef op 21 mei dit online event vanuit je tuin, balkon, je luie stoel…. Op Hemelvaartsdag, vanaf 15:00 gaat het los! Laat je inspireren, volg een workshop of test je kennig tijdens de rainproof pubquiz! Haal vast eten bij de food court en maak van je huis een festival.

Het NK tegelwippen

Nu er deze zomer nauwelijks sportcompetities zijn en zelfs het EK Voetbal niet doorgaat, organiseren wij (DWGWD) een competitie van een heel andere orde. Het NK Tegelwippen! Met twee titanen in de hoofdrol: Amsterdam versus Rotterdam. De klassieker dus. Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Bert Wijbenga (Rotterdam) wippen uit naam van hun stad de eerste tegels en geven hiermee het startschot voor het NK. Het doel? Dat iedereen zoveel mogelijk tegels in zijn (gevel)tuin verruilt voor groen en zo de stad meer klimaatadaptief en biodivers maakt. De competitiezal de hele zomer lopen en meedoen kan vanaf 21 mei via onze website. Op 12 september wordt de winnende stad bekend gemaakt en de Gouden Tegel uitgereikt!

Rainproof pubquiz

Een regenbestendige stad, ook in droogte! Hoe ver gaat jouw kennis? Doe mee met de Rainproof pubquiz! De vragen en voorbeelden vliegen je om de oren. Haal de natuur naar je woning, ga slim om met regenwater en werk samen om jouw stad groener en minder betegeld te krijgen.

De winnaar van de pubquiz ontvangt een mooie Rainproof prijs!

Meld je aan of bekijk het gehele programma

Over DWGWD

Hét duurzaamheidsfestival voor iedereen die in actie wil komen om klimaatverandering terug te dringen. Ga op reis langs de belangrijkste onderwerpen van het klimaatprobleem. Leer van inspirerende sprekers en zie hoe anderen werken aan een nieuwe duurzame wereld. Kom in actie, get your hands dirty, word veranderaar en ga aan de slag met jouw toekomst in de wereld van morgen.