Event: Open Tuinen West 2018

In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Op zaterdag 9 juni zijn deze tuinen in Oud-West en De Baarsjes open tussen 10:00 en 17:00 uur. Ontdek de groene pareltjes en verborgen paradijsje. Ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen valt er veel te beleven.

De Tuin van Jan

Je kunt bijvoorbeeld starten in De Tuin van Jan. Midden in het meestal hectische stadsdeel de Baarsjes ligt een aards paradijs. De Tuin van Jan is een stiltetuin met kabbelend water, bladgeruis en vrolijk fluitende vogels. De tuin is samen met de buurt ontworpen. Doordat er ook regenwater opgevangen wordt, is het ook een mooi voorbeeld van een rainproof tuin!

Tuinen van MidWest

Van schoolplein naar boomgaard. Sinds 2014 transformeren buurtbewoners schoolpleinen of tuinen naar stadse boomgaarden. Proefstation Midwest is zo’n voorbeeld van een openbare tuin ingericht als onderzoeksplek voor stadsecologie, klimaatbestendigheid, sociale innovatie en bijen management. Er zijn inmiddels twaalfduizend kilo tegels veranderd in wadi’s, perken met wilde gewassen, fruitgaarden, terrasjes, vijvertjes, een kippenhok, een buurtoven en bijenkasten. Binnentuinen worden weer groene en klimaatbestendige buitenruimtes. Tuinen met veel biodiversiteit waar mens, dier en insect zich thuis voelt.

Tuin van Jan - Sanne Horn
© Open Tuinen West – De Tuin van Jan

Plattegrond

Passe-partouts met een plattegrond kosten € 2,50 (kinderen gratis) en zijn op de dag zelf te koop bij een van de startpunten. Kijk op www.opentuinenwest.nl/startpunten.

Wanneer? Waar?

Datum: zaterdag 9 juni, 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Oud-West en De Baarsjes