Ophaaldagen: Tegelservice 2021

Genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen?
Dat kan! Veel groen en minder tegels helpen uw tuin én de stad koeler te houden. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit én loopt in een groene tuin regenwater beter weg. Goed voor u én voor de stad. In april, mei, juni en september helpen wij jou samen met de gemeente door jouw tuintegels op te halen.

Hoe werkt de tegelservice?

Wip jouw tegels uit de tuin en meld ze aan via: rainproof.nl/tegelservice. Dit kan tot uiterlijk 21:00 uur (voorafgaand aan de ophaaldag).

Wanneer en waar mogen de tegels op straat?

Wanneer: De dag voor de ophaaldag vanaf 16:00 uur tot 07:30 uur (de volgende ochtend).
Waar: Leg de tegels op de hoek van de straat, op de stoep. Zo dicht mogelijk tegen de straatkant, niet tegen de gevel of op afvalcontainers. Als de weg is opengebroken, kun je geen tegels plaatsen in die straat. Houdt hier rekening mee. De locatie van jouw tegels geef je door via het aanmeldformulier.

Ophaaldagen tegelservice 2021

NB: Wegens het grote succes van de tegelservice kan het voorkomen dat niet alle tegels op de ophaaldag zelf kunnen worden opgehaald. De tegelservice komt dan de volgende dag alsnog langs! Zijn de tegels de ochtend ná de ophaaldag voor 11.00 uur nog niet opgehaald? Dan horen wij het graag.