Plantjes voor Noord

Donderdag 16 april mogen we een aantal bewoners in Amsterdam Noord blij maken met een plantje! 

Telersverening Addenda zocht een goede bestemming voor de tuinplanten die door corona hun originele bestemming verloren. En gelukkig kwamen ze bij Rainproof uit! Samen hebben we gekeken naar een nieuwe bestemming voor hun planten. Hoe en waar kunnen we het beste 1000 plantjes uitdelen, de RIVM maatregelen in achtnemend? Na een telefoontje met Noord voor Elkaar en enthousiaste reacties van de wijkbeheerders van Ymere en EigenHaard, hebben we twee buurten gekozen voor de verspreiding van de plantjes.

Heb je een plantje ontvangen? We hopen dat je hem goed verzorgt en dat de bloemetjes zorgen voor wat vrolijkheid. 🙂
Zelf geen voor ruimte voor het plantje? Doorgeven kan natuurlijk altijd, een tegel uit de grond halen ook! Delen waar je hem hebt neergezet vinden we leuk, dat kan via #amsterdamrainproof of mail.

Plantjes – goed voor ons én voor de stad!

Meer groen (en minder tegels) heeft veel voordelen. We hopen dan ook dat de planten een mooi plekje in de tuinen van de bewoners krijgen. Als regenwater op groen valt, in plaats van op tegels, gaat het direct de grond in en hoeft het water niet via het riool afgevoerd te worden. Dit helpt wateroverlast te beperken bij extreme regenbuien. Maar planten zijn ook goed voor biodiversiteit én voor onze eigen gezondheid. Bovendien worden (de meeste) mensen blij van groen. Niet onbelangrijk in deze tijd!

Tegels eruit 

Voor de stad is het belangrijk dat tuinen minder betegeld zijn. De gemeente organiseert hiervoor tegelophaalservices. Op 28 april zal er ook een tegelservice zijn in Noord. Hier lees je er meer over.