Programma: De onderwereld

Deel 3 van het programma Normaal Amsterdams Klimaat. Welke druk zet van gas los, het veranderende klimaat, de circulaire economie en een ander vervoer op de wereld onder ons?

Wordt de stad drukker?

Wordt de stad ook drukker in de onderwereld? De ambities van de stad Amsterdam zijn groot. Zeker als het gaat om de woningbouwopgave, een gezonde leefomgeving, de energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. De vraag is hoe we deze ambities tegelijkertijd, naast elkaar en in samenhang gaan realiseren in de grond onder ons. Een integrale aanpak is noodzakelijk. Slim nadenken over een effici├źnte inrichting van de ondergrond is hiervoor cruciaal. Want de ruimtelijke druk is groot en verschillende leidingen, buizen, funderingen, wortels en gebruiksfuncties concurreren met elkaar. Wat ligt er eigenlijk onder onze voeten? Kan de vervangingsopgave van de riolering en energienetwerken worden gebruikt om slimme koppelingen te realiseren? En hoe pakken we deze ambities met alle gebruikers en bewoners aan?

Onder de sprekers ook programmamanager Daniel Goedbloed over de noodzaak van het regenbestendig maken van de stad. Tijdens een pitch en later ook een panelgesprek zal hij zijn ervaring en kennis over het rainproof inrichten van de stad Amsterdam delen.

Waar? Wanneer?

Wat? Programma De onderwereld – Normaal Amsterdams Klimaat #3
Waar? Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 5 november 20:00 uur in de IJ zaal
Wie? Geïnteresseerden
Meer informatie? Bekijk het programma en reserveer een stoel via Pakhuis De Zwijger.