Programma: Dutch Design Week

Van 19 tot 27 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Tijdens de Dutch Design Week worden zes embassies ingericht om actuele maatschappelijke vraagstukken net even anders te presenteren. Een van die thema’s is: Water!

Embassy of Water

The Embassy of Water kijkt naar maatschappelijke kwesties die alles te maken hebben met waterkwaliteit en watercirculariteit. Het belang van design bij het oplossen van watervraagstukken staat centraal. 

Programma

Donderdag 24 oktober

15:00 uur Kasper Spaan: Lezing microwatermanagement
Kleinschalige maatregelen kunnen de impact van extreme neerslag en droogte tegengaan. Met blauw-groene daken, slimme regentonnen en dynamisch gestuurde hemelwater opvang ontstaan nieuwe mogelijkheden om de sponswerking in de stad te vergroten. De fysieke verbeelding ervan kan de noodzakelijke bewustwording vergroten.

15.45 Bas Sala: De Slimme Regenton
Door klimaatverandering komt extreem weer steeds vaker voor. De slimme regenton ontworpen en ontwikkeld door Studio Bas Sala draagt op een slimme manier bij aan de oplossing voor deze overlast. Het ingebouwde smart IOT systeem kijkt via internet naar de weersvoorspelling. Indien een hoosbui in aantocht is laat het systeem het water zelfstandig los en creëert zo buffercapaciteit voor de komende regenbui.

16.15 John Jacobs: Van Watersensitive Rotterdam tot Rotterdams Weerwoord
Klimaatadaptatiestrategie van de stad Rotterdam. Van Watersensitive Rotterdam tot Rotterdams Weerwoord, met als doel het stimuleren van bedrijven, gebiedsontwikkelaars, architecten en bewoners

16.45 Aansluitend een borrel

Zaterdag 26 oktober

Mirko van Ingen (Amsterdam Rainproof) en Bas Sala (Studio Bas Sala/Slimme Regenton) nemen je mee in het betrekken van bewoners bij (water)projecten in de stad. Mirko neemt je mee in het werk van Amsterdam Rainproof. Bas Sala gaat dieper in op het project DIY regenwater producten toe.

Locatie: Dutch Design Week: Embassy of water, Campina terrein, kruising Kanaaldijk-zuid/Hugo van der Goeslaan te Eindhoven.