Programma: Water, de oplossing voor alles

Regenwater wordt vaak als probleem gezien. Bij een hevige regenbui stromen straten over en kelders vol. Valt er geen regen, dan is de landbouwgrond te droog en mislukt de oogst. Deze avond gaan we water niet als probleem zien, maar bekijken we regen als oplossing. De oplossing voor alles! In de denkbeeldige waterstaat Water Republic gaan we als overheden, water-experts en ontwerpers aan de slag om water als oplossing in te zetten voor allerlei problemen. Kom ook en ontwerp mee met Water Republic #17!

De waterproblematiek wordt deze avond bekeken middels de methode: design thinking. Deze methode werkt probleemoplossend en vaak worden hiermee interessante, creatieve resultaten behaald. 

Water Republic

Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen in Amsterdam en haar regio. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan haar 750e verjaardag viert en de elfde editie van SAIL plaatsvindt. Een aantal jaar geleden werd Water Republic gelanceerd en het idee krijgt nu nieuw leven ingeblazen. We willen samen grote waterthema’s op een positieve manier aan een internationaal publiek presenteren. Waterexperts, kunstenaars, wetenschappers en alle andere geïnteresseerden worden expliciet uitgenodigd mee te denken over waterthema’s.

Waar? Wanneer?

Wat? Programma: Water, de oplossing voor alles
Waar? Pakhuis de Zwijger. Piet Heinkade 179, 1019 HC in Amsterdam.
Wanneer? Op maandag 28 januari om 20:00 uur. Reserveer via Pakhuis de Zwijger