Genieten van een verfrissende bui op Kwaku

Op 14 juli t/m 5 augustus vindt het Kwaku Summer Festival plaats. Het evenement heeft een heel scala aan activiteiten geprogrammeerd, met cultuur, sport en eten als belangrijkste uitingsvormen. Op zondag 29 juli kun je hier genieten van de Rainbar. Het Kwaku Summer Festival is een grootse viering van culturele diversiteit en identiteit in het stadsdeel Zuidoost. 

Rainproof

In het Nelson Mandelapark kun je tijdens dit festival ook genieten van de Rainbar. In de Rainbar bieden we verkoeling aan de bezoekers van het Kwakufestival. Tussen 14 uur en 19 uur regent het zo’n vier keer per uur in de bar. Met deze bar willen we de bezoekers op een ludieke wijze kennis laten maken met wateroverlast en om de bewustwording te vergroten. Gewapend met regenkleding of paraplu kunnen de bezoekers naar binnen (als dat op deze tropische dag gewenst is). De  barmedewerkers  vertellen  het  verhaal  van  een  Rainproof Stad onder het genot van een regenbiertje.  Gaat het regenen? Dan is de tweede consumptie gratis. A rain shower = happy hour!

Verkoeling voor festivalbezoekers

In deze bar kunnen de festivalbezoekers verkoeling zoeken, ook geven we het groen op het festivalterrein water. Zo gaat er geen druppel water verloren. Wanneer de ergste hitte voorbij is, laten we de regeninstallatie uit staan.

Waarom een Rainbar?

De Rainbar is een idee van ROEF Collective en in samenwerking met Rainbeer, Water Sensitive Rotterdam, Amsterdam Rainproof en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht ontwikkeld. We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien, hoge temperaturen en wateroverlast. Omdat er in Amsterdam veel gebouwen en wegen dicht op elkaar staan heeft de stand al snel last van teveel water. Daarom werken we samen met allerlei partners uit de buurt aan oplossingen voor wateroverlast. We werken bijvoorbeeld samen met aannemers, woningbouwcorporaties, universiteiten en bedrijven. En natuurlijk met de inwoners van de stad!

Meer informatie via:
Kwaku Festival