Kom spelen met water bij Somerlust festijn

Zondag 15 juli wordt een dag vol muziek, kunst en gezelligheid in het Amstelkwartier. Tijdens het Somerlust Festijn, een festijn voor en door bewoners, familie en vrienden. Het thema water mag deze dag natuurlijk niet ontbreken, in deze nieuwe stadswijk aan de Amstel.

Lezing en workshop

Je kan een lezing volgen bij collega Daniel Goedbloed (Waternet – Amsterdam Rainproof), om 16:00 uur in het QO hotel. In deze lezing verteld Daniel je over de gevolgen van de steeds vaker voorkomende extremer hoosbuien. Dat maakt onze stad kwetsbaar. Met alle toenemende bebouwing en bestrating kan het regenwater niet meer weg. Dit leidt tot steeds meer overlast en schade, ook in jouw buurt. Wat is er aan de hand? Wat doet de stad eraan? Wat gebeurt er in het Amstelkwartier en wat kun je zelf doen. 

Ook kun je een workshop volgen bij kunstenaar Luuk Wiehink. In deze workshop maak je zelf een waterspuwer. Kinderen en volwassenen kunnen hiermee aan de slag. Hoe leuk is dat! Aan het einde van de workshop ontvang je de zelfgemaakte waterspuwer om thuis te monteren op afgezaagde regenpijp. Zodat – in plaats van regenwater af te voeren via het rioleringsstelsel – de waterspuwers het regenwater direct in de grond laten infiltreren en wateroverlast bij stortbuien in de stad beperken. Kortom een leuke workshop, waar ook de plantjes heel blij mee zijn!

Waterspuwer workshop

Het Festijn Somerlust

Het Festijn biedt een podium aan ontluikend, pril talent – het is immers ook een wijk in ontwikkeling. En iedereen, jong en oud, krijgt een kans om zelf zijn talenten te ontdekken – vandaar ook het groot scala aan workshops. Naast de workshops en lezingen kun je deze dag genieten van optredens, demonstraties, exposities en rondleidingen uiteraard kun je ook genieten van een hapje en drankje.

Waar? Wanneer?

Somerlust is op 15 juli, 15.00-21.30 uur in het Amstelkwartier.
Lezing ‘Warmer Natter en Extremer’ van Daniel Goedbloed van 16:00-16:45 uur in QO.
Waterspuwer workshop vanaf 15:00 uur op het Eerste Amstelvlietpad.
Meer info of aanmelden via www.somerlustfestijn.nl