Tegelservice in Oost

Update mbt Covid-19: de tegels worden de 23ste gewoon opgehaald. Wel willen we graag benadrukken om bij alles wat je doet, ook bij het plaatsen van de tegels, de RIVM richtlijnen na te leven. De plantjes ophaalactie komt te vervallen. Deze verplaatsen wij tot na 6 april. Lees hier het bericht van de gemeente hierover.

Maandag 23 maart haalt de gemeente in de Indische buurt West en de Dapperbuurt jouw tuintegels op.

Tegels? Jazeker, dit is een oproep tot het onttegelen van jouw terras, voor- en/of achtertuin. De gemeente helpt daarin graag mee, door jouw tegels op te halen. De Dapperbuurt en Indische Buurt West zijn de eerste buurten in Amsterdam waarin deze tegelservice start. Doe je mee?

Waarom tegels eruit?

Omdat het klimaat verandert. Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Minder tegels en dus meer groen in de stad brengt hierin veel voordelen. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. Bovendien geeft groen meer ruimte aan flora en fauna in de stad!

Daarom.. Tijd voor een tegelservice

Tegels eruit, groen erin. Ook jij kan helpen door je tuin te vergroenen en rainproof te maken. Haal tegels eruit en de gemeente haalt ze op. Zo maak je, jouw tuin groener, gezonder en leefbaarder. Dus mocht je met lentekriebels aan de slag gaan in de tuin, doe het dan voor 23 maart.

Praktisch

Wanneer: vanaf zondag 22 maart 16:00uur mogen de tuintegels straat.
Waar: Op de hoek van jouw straat (op de stoep, aan de straatzijde). De tegels worden de volgende dag opgehaald.
Wat: Tegels en gebakken klinkers (graag gescheiden aanbieden)

Voor vragen : bel 14020 of mail info@rainproof.nl