Tegelservice in Rivierenbuurt

Maandag 25 mei 2020 haalt de gemeente vanaf 10:00 uur, in de IJselbuurt & Rijnbuurt, Veluwebuurt & Kop Zuidas, jouw tuintegels en klinkers op.

Tegels? Jazeker, minder tegels en meer groen in voor- en achtertuin biedt veel voordeel voor jou en de stad! De gemeente helpt daarom graag mee door jouw tegels op te halen. Deze tegelservice zal in heel Amsterdam uitgerold worden. Eerder was er al een geslaagde tegelservice in Amsterdam Oost en Noord. Doen jullie mee?

Waarom tegels eruit?

Omdat het klimaat verandert. Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Minder tegels en dus meer groen in de stad brengt veel voordelen. In een versteende stad blijft het lang(er) warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. Bovendien geeft groen meer ruimte aan flora en fauna in de stad!

Daarom… tijd voor een tegelservice

Tegels eruit, groen erin. Zo maak je, jouw tuin groener, gezonder en meer biodivers! Dus mocht je met lentekriebels aan de slag gaan in de tuin, doe het dan voor 25 mei. Haal jouw tegels eruit en de gemeente haalt ze op. Samen maken we de stad rainproof.

Praktisch

Wanneer: Meld je aan via info@rainproof.nl, dan mogen vanaf zondag 24 mei 16:00uur jouw tuintegels op straat. 
Waar: In overleg op de hoek van jouw straat in IJselbuurt, Rijnbuurt, Veluwebuurt of Kop Zuidas. 
Wat: Tegels en gebakken klinkers (graag gescheiden aanbieden). 

NB: We willen graag benadrukken om bij alles wat je doet, ook bij het plaatsen van de tegels bij de ophaalplekken, de RIVM-richtlijnen na te leven.

Voor vragen: bel 14020 of mail info@rainproof.nl.

Tegelservice - Rivierenbuurt