Tegelservice in Noord

We willen graag benadrukken om bij alles wat je doet, ook bij het plaatsen van de tegels bij de ophaalplekken, de RIVM-richtlijnen na te leven. 

Dinsdag 28 april 2020 haalt de gemeente vanaf 10:00 uur, in de Vogelbuurt Zuid en Tuindorp Oostzaan Oost en West, jouw tuintegels op.

Tegels? Jazeker, minder tegels en meer groen in voor- en achtertuin biedt veel voordeel voor jou en de stad! De gemeente helpt daarom graag mee door jouw tegels op te halen. Deze tegelservice zal in heel Amsterdam uitgerold worden. Eerder was er al een geslaagde tegelservice in Amsterdam Oost en nu dus ook in Noord. Amsterdammers in de Vogelbuurt Zuid en Tuindorp, doen jullie mee?

Waarom tegels eruit?

Omdat het klimaat verandert. Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Minder tegels en dus meer groen in de stad brengt veel voordelen. In een versteende stad blijft het lang(er) warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. Bovendien geeft groen meer ruimte aan flora en fauna in de stad! 

Daarom… Tijd voor een tegelservice

Tegels eruit, groen erin. Zo maak je, jouw tuin groener, gezonder en meer biodivers! Dus mocht je met lentekriebels aan de slag gaan in de tuin, doe het dan voor 28 april. Haal jouw tegels eruit en de gemeente haalt ze op. Samen maken we de stad rainproof.

Praktisch

Wanneer: vanaf zondag 26 april 16:00uur mogen de tuintegels op straat.
Waar: op de vaste plek voor het grofvuil in Tuindorp Oostzaan en Vogelbuurt Zuid. Zet a.j.b. de tegels naast de afvalcontainers en niet ertegen of erop. 
Wat: Tegels en gebakken klinkers (graag gescheiden aanbieden).

Voor vragen: bel 14020 of mail info@rainproof.nl.